Datum plaatsing: 27 oktober 2020

Hoeveel inhoud moet de rugzak van je kind hebben


Hoeveel inhoud moet de rugzak van je kind hebben


's-Hertogenbosch (Regionaal): Uiteraard heeft je kind een tas nodig als hij of zij naar school gaat. Dit is al het geval bij de peuters. Toch is het niet altijd even gemakkelijk om een rugzak kind uit te zoeken. Er zijn namelijk veel beschikbare opties die op diverse manieren verschillen. Zo zullen ze onder meer anders zijn vanwege de inhoud. Om te bepalen hoeveel inhoud je kind nodig heeft in de rugzak kun je de onderstaande richtlijnen gebruiken.

Peuters
Een peuter zal niet veel mee hoeven te nemen wanneer hij of zij naar de peuterspeelzaal gaat. In de tas moet hooguit een lunchtrommel en een drinkbeker kunnen passen, terwijl luiers en doekjes ook geen overbodige luxe zijn. Boeken, pennen en andere schoolspullen hoeft een peuter niet mee te nemen natuurlijk. Een rugzak met een inhoud van circa 7 liter zal dan ook al voldoende zijn voor de peuters. Natuurlijk is het uiterlijk van de tas ook extreem belangrijk, met name voor je kind. Kies bijvoorbeeld voor een leuke rugzak van Pick and Pack.

Voor de jongere basisscholieren
Nadat je kind de peuter heeft afgerond en voor het eerst naar de basisschool gaat dan kun je ervoor kiezen om de kleine tas nog een tijdje te gebruiken. Toch zal dit niet heel lang mogelijk zijn. Vanaf groep 3 hebben de kids namelijk meer spullen nodig op school. In de rugzak zal dan dus ook meer ruimte moeten zitten, want gymspullen moeten er bijvoorbeeld in passen. Een tas met een inhoud van 10 tot 13 liter zal dan normaal gesproken wel voldoende zijn.

Voor de oudere basisscholieren
Vanaf groep 5 zal je kind naar alle waarschijnlijkheid weer een grotere tas nodig hebben. Huiswerk moeten ze dan vaak gaan maken, terwijl ze ook spreekbeurten zullen moeten geven aan hun medescholieren. De rugzak moet dus meer ruimte hebben. Zo zullen er onder meer werkboeken en schriften in kunnen passen. Het kan verstandig zijn om dan direct voor een erg groot exemplaar te gaan. Deze rugzak kan je kind dan namelijk ook gaan gebruiken nadat hij of zij de basisschool heeft afgerond en dus naar de middelbare school mag.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

zakelijk nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.16573