Datum plaatsing: 27 oktober 2020

3 maanden na liefdesverdriet pas weer positief


3 maanden na liefdesverdriet pas weer positief


's-Hertogenbosch (Regionaal): Je hoopt dat het nooit gebeurt, maar soms is het helaas niet te voorkomen. De liefde van je leven blijkt toch niet de persoon te zijn die je dacht. Je voelt je rot, maar je bent blij dat het achter de rug is. Nu je weet waar je aan toe bent en kan je je focussen op de toekomst. Je denkt er weer snel bovenop te zijn. Het is goed om je verwachtingen bij te stellen, wetenschappelijk onderzoek laat zien dat het bijna 3 maanden (11 weken) kan duren voordat je je weer goed voelt.

Neem de tijd om te herstellen

Natuurlijk wil iedereen zo snel mogelijk herstellen na het einde van een relatie. Het is echter wel belangrijk om de tijd te nemen. Een relatie is een erg intieme connectie die vaak belangrijk is voor mensen. Als die dan opeens bruut wordt verstoord heeft dat een grote impact. Het is dan ook aan te raden om de tijd te nemen om de breuk te verwerken en je beter te voelen. Net zoals met veel dingen, is tijd het beste medicijn tegen liefdesverdriet.

Het verschilt per persoon

Uiteraard is elke relatie anders en verschilt elke relatiebreuk dan ook. Sommige relaties zijn erg lang maar niet heel diep, terwijl andere relaties erg kort en intens zijn. Net zoals alle relaties verschillen, verschillen mensen ook. Er is dus geen garantie dat je na 11 weken je liefdesverdriet hebt verwerkt. Het kan zomaar zijn dat het 15 weken duurt om over de relatiebreuk heen te zijn. Aan de andere kant kan het ook zo zijn dat je na 3 weken alweer helemaal de oude bent. Kijk niet te veel naar hoe anderen het doen en focus op jezelf. Wanneer de tijd rijp is zal je je vanzelf beter voelen!

Liefdesverdriet sneller verwerken

Als je niks doet zal je uiteindelijk je liefdesverdriet verwerken. Maar er zijn wel een aantal stappen die je kan zetten om liefdesverdriet sneller te verwerken. Zo is het belangrijk om je relatie te relativeren. Natuurlijk was het een mooie relatie, maar het leven gaat door. Het was niet je enige kans om gelukkig te worden in de liefde. Ook is het goed om een sociaal support-netwerk om je heen te hebben. Het is veel fijner om met de hulp van je vrienden en familie je relatie te verwerken, dan om het alleen te doen.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.30008