Datum plaatsing: 31 oktober 2020

De zware deken: een nieuwe manier van slapen


De zware deken: een nieuwe manier van slapen


's-Hertogenbosch (Regionaal): De zware deken is ontwikkeld met het doel om Nederland en België een betere nachtrust te geven. Dit geldt zowel voor het sneller inslapen als het dieper slapen gedurende de nacht. Met de zware deken word je uitgerust wakker en begin je de dag energievol. De zware deken is zwaarder dan een normale deken. Dit zorgt voor een lichte druk op het lichaam en imiteert het gevoel van het krijgen van een stevige knuffel.

Wat is een zware deken?
De zware deken maakt gebruik van “Deep Pressure Stimulation”. Doordat de zware deken ongeveer 10% van het lichaamsgewicht weegt, geeft deze een geborgen en veilig gevoel. De zware deken is gemaakt om een stevige knuffel na te bootsen.

Dit principe zorgt ervoor dat er meer geluks- en slaaphormonen vrijkomen wanneer je in slaap probeert te komen. Dit heeft als effect dat je sneller in slaapt valt en dieper slaapt gedurende de nacht.

De zware deken is gemaakt om in de zomeravonden ventilerend en luchtig te zijn. Zo is deze, ondanks het gewicht van de deken, niet te warm of klam. De zware deken van Slaapt kan 12 maanden per jaar worden gebruikt.

Hoe werkt het?
De zware deken zorgt voor een lichte druk op het lichaam. De zware deken drukt zachtjes op het lichaam, dit geeft een veilig en geborgen gevoel. Dit wordt ook wel Deep Pressure Stimulation (diepe druk stimulatie) genoemd en is een medische kalmeringstechniek.

Deze kalmeringstechniek brengt hetzelfde effect met zich mee als het krijgen van een stevige knuffel. Het verlaagt de alertheid en beïnvloedt, op een kalme en zachte manier, het zenuwstelstel. Het gewicht in de zware deken is evenredig verdeeld, waardoor deze een gelijke en diepe druk op het lichaam kan uitoefenen. Deze druk brengt een aantal voordelen met zich mee…

-Helpt met het verbeteren van sensorische informatieverwerking;
-Helpt met het vrijkomen van melatonine slaaphormoon;
-Helpt met het vrijkomen van serotonine gelukshormoon;
-Helpt met het verlagen van cortisol stresshormoon.

Hoe zit een zware deken in elkaar?
Ervaar je problemen met het in slaap komen of gedurende de gehele nacht in slaap te blijven? Dan kan de zware deken iets voor jou zijn. De zware deken is een deken die 3 tot 6 keer zwaarder dan een normale deken is. Door dit gewicht blijf je gedurende de gehele nacht stilliggen en kun je de hele nacht in een diepe slaap blijven.

De zware deken helpt zowel bij het sneller in slaap komen als langer in een diepe slaap blijven. De zware deken bestaat uit verschillende lagen, waardoor deze tegelijkertijd luchtig en zwaar is.
De zware deken bestaat uit zeven lagen:

De eerste lagen zijn van katoen. Dit zijn de buitenste lagen van de deken.
De tweede en zesde laag zijn gemaakt van polyester.
De lagen daarbinnen (derde en vijfde) zijn ook gemaakt van polyester. Deze lagen bestaan uit vakjes.
De vierde laag is de vulling van de vakjes. De vulling bestaat uit hypoallergeen fijn glaszand.

De verschillende lagen van de zware deken brengen een aantal voordelen met zich mee. Zo is de zware deken, ondanks het gewicht, ademend en geeft deze voldoende koeling in de zomer.

Het gewicht van de zware deken wordt bepaald door het aantal korreltjes in de deken. De korreltjes zijn niet giftig, de polyester is milieuvriendelijk en het gebruikte katoen is 100% natuurlijk.

Afsluitend
De zware deken is een hele mooie en natuurlijke manier om beter te slapen. Wij van Slaapt zijn tegen het gebruik van allerlei rare middeltjes om beter te kunnen slapen. Vaak hebben deze ook veel bijeffecten waardoor we dit niet zomaar zouden aanbevelen.

Je kunt de zware deken van Slaapt in de webshop vinden op slaapt.nl.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

zakelijk nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.18278