Datum plaatsing: 11 november 2020

Wat zijn milieuvriendelijke koffiebekers?


Wat zijn milieuvriendelijke koffiebekers?


's-Hertogenbosch (Regionaal): Milieuvriendelijke koffiebekers voor thuis nodig? De rCUP’s zijn koffiebekers die aan alle eisen van een milieuvriendelijke koffiebeker voldoen. Gebruik je koffiebekers in een kantooromgeving? Ook daar zijn tegenwoordig duurzame oplossingen voor.

Duurzame koffiebekers: voor thuis of onderweg
Bij rCUP’s is er de missie om het wereldwijde verbruik van koffiebekers omlaag te brengen. Dit doen zij onder andere door koffiebekers te recyclen en er herbruikbare koffiebekers mee te maken. Deze koffiebekers zijn ideaal in het gebruik en kun je gemakkelijk afspoelen om ze vervolgens opnieuw te gebruiken. Spoel echter niet te vaak om, want bij het verwarmen van water komt veel CO2 vrij. Dit is niet goed voor het milieu en doet het positieve effect van de duurzame bekers die je gebruikt, volledig teniet.

Wat zijn duurzame koffiebekers voor op een kantoor?
Duurzaamheid hoeft niet in één oplossing gegoten te zijn. Zo zijn er naast herbruikbare koffiebekers ook wegwerpbare koffiebekers met een duurzaam karakter. Denk aan biologische afbreekbare koffiebekers die door middel van vergisting te recyclen zijn of koffiebekers van karton die gemakkelijk te verwerken zijn om er na gebruik iets nieuws van te maken.

Koffiebekers op een duurzame manier gebruiken
Naast de materiaalsoort, is er nog meer om op te letten als het om duurzaamheid gaat. Zo heeft met name het gebruik van koffiebekers impact op de CO2-uitstoot. Het afspoelen van bekers met warm water is iets dat je zoveel mogelijk wilt voorkomen. Gebruik herbruikbare bekers of wegwerpbeker daarom een aantal keer voor je afspoelt. Lukt het om viezigheid weg te krijgen met koud water? Ook dat scheelt enorm.

In dit onderzoek van Milieu Centraal is duidelijk aangetoond dat het gebruik van de bekers, belangrijker is dan de materiaalsoort. Tegelijkertijd laten zij zien dat er wel degelijk verschillen zijn tussen het gebruik van plastic, papier, composteerbare bekers en herbruikbare bekers. Iets om mee te nemen wanneer je over het gebruik van koffiebekers op het werk en thuis nadenkt.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.31091