Datum plaatsing: 15 november 2020

‘Leven op het Bergse Veld’ wint Prijsvraag in Berghem


‘Leven op het Bergse Veld’ wint Prijsvraag in Berghem


Berghem (Oss): De gemeente Oss verkoopt grond gelegen achter de ‘Berchplaets’. Dit is fase 3 van Centrumplan Berghem. De grond verkoopt gemeente Oss door middel van een prijsvraag: Bergse Veld – fase 3 Centrumplan Berghem. Verschillende ontwikkelaars schreven zich hiervoor in. Het plan ‘Leven op het Bergse Veld’ van Combinatie Muller Wagemakers V.O.F. heeft de prijsvraag gewonnen.

Wethouder Joop van Orsouw: ‘Fijn dat we aan de slag kunnen met ‘Leven op het Bergse Veld’. We willen hier in Oss in korte tijd meer woningen en of appartementen bouwen. Voor kopers en huurders. Met dit project kunnen we iedereen wat bieden.’

Een beoordelingscommissie heeft alle inzendingen beoordeeld. Daarin zaten ook twee leden van de dorpsraad Berghem. Het college van B&W heeft het advies van de beoordelingscommissie overgenomen.
Er komt één gebouw met 40 appartementen. Het gebouw is 3 verdiepingen hoog. Er komen 12 sociale huurappartementen, 14 middel dure huurappartementen en 14 koopappartementen.

Er is nu een voorlopig ontwerp gemaakt. Combinatie Muller Wagemakers gaat dit voorlopig ontwerp verder uitwerken. Met het definitieve ontwerp vragen zij straks een omgevingsvergunning aan. Ook past de gemeente Oss het bestemmingsplan aan. Als alles voorspoedig verloopt, kan in het voorjaar van 2022 gestart worden met de bouw.
Voor direct omwonenden en geïnteresseerden organiseert de gemeente samen met Combinatie Muller Wagemakers binnenkort een informatie bijeenkomst. Hierbij wordt op de dan geldende ‘corona-maatregelen gelet. Als de coronamaatregelen het toelaten is de bijeenkomst fysiek, anders wordt het een digitale bijeenkomst. Daarover volgt later meer.

Heeft u vragen over plan ‘Leven op het Bergse Veld’? Of over Centrumplan Berghem? Mail dan naar mevrouw A. Zaadnoordijk (projectleider Centrumplan Berghem) via e-mailadres: a.zaadnoordijk@oss.nl.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28394