Datum plaatsing: 19 november 2020

Ans de Bruyn: “Ik hoop dat de werkbezoekdag mijn horizon en baankansen vergroot”


Ans de Bruyn: “Ik hoop dat de werkbezoekdag mijn horizon en baankansen vergroot”


Oss (Regionaal): Dit jaar gaat de boeken in als onvergetelijk. Bedrijven gaan failliet, de werkloosheid stijgt en werkgelegenheid in bepaalde sectoren wordt de das om gedaan. Grote onzekerheid overheerst op de arbeidsmarkt in Oss en dan moeten de grootste klappen nog gaan vallen. Voor werkzoekenden geen goed vooruitzicht, want waar liggen nu de kansen? Om deze groep perspectief te bieden, organiseert JobOn, de landelijke community voor werkzoekenden, op 25 november de Werkbezoekdag. Een landelijk event waarbij honderden professionals online netwerkgesprekken aanbieden om werkzoekenden meer te vertellen over het werk in hun functie of branche. Voor Ans de Bruyn uit Noord-Brabant komt deze dag als gelegen: ”Ik hoop zo nieuwe kansen en mogelijkheden te ontdekken waar ik me misschien in kan gaan vastbijten.”.

Voor Ans de Bruijn is de werkbezoekdag een waardevol initiatief. Nu zij sinds juni zonder werk thuis is zet ze zich in als vrijwillig eventmanager bij JobOn. Ondertussen kijkt ze naar mogelijkheden om in een andere branche aan de slag te gaan. Ans de Bruyn: “Daarom ben ik blij met deze Werkbezoekdag. Ik kijk ernaar uit om in gesprek te gaan met een of twee professionals uit heel andere sectoren. Zo hoop ik op nieuwe ideeën of mogelijkheden te komen, zodat ik met nieuwe energie op zoek kan gaan naar die ene baan.”.

Laatste zetje
Professionals werken mee om werkzoekenden te informeren over hun baan, bedrijf of branche. Het is niet nodig om concrete vacatures te hebben, het draait bij de Werkbezoekdag om netwerken.

In Oss doet Martine Gielen van de Gemeente Oss mee. Zij werkt als consulent werk bij de Gemeente Oss. “Ik zet me graag in om inwoners van de gemeente Oss te ondersteunen bij hun zoektocht naar mogelijkheden richting werk. In mijn sector veranderd er nu ook veel, maar er zijn nog genoeg mogelijkheden. Daarover vertel ik graag meer in een online netwerkgesprek op 25 november. Het zou toch mooi zijn als ik op deze manier weer iemand op andere gedachten kan brengen of misschien net dat laatste zetje kan geven om die switch te gaan maken? Daar heb ik graag een uurtje voor over!”, aldus Martine Gielen.

Kracht van netwerken
JobOn biedt met de Werkbezoekdag een extra steuntje in de rug voor werkzoekenden die hun baan zijn kwijt geraakt, een carrièreswitch overwegen of moeite hebben met netwerken. Pieter Vermeer, oprichter van JobOn en projectleider van de Werkbezoekdag: “Bij JobOn geloven we in de kracht van netwerken. Dat staat centraal bij alles wat we doen. We zien dagelijks dat dit resulteert in nieuwe kansen en het is altijd slim verder te kijken waar je met jouw talenten meer kansen op werk hebt, zeker nu in deze gekke tijd.”

Kansen pakken op de Werkbezoekdag
De 7e editie van de Werkbezoekdag vindt plaats op 25 november 2020. Alle deelnemende professionals zijn binnenkort te vinden op www.werkbezoekdag.nl. Werkzoekenden kunnen hierna online ‘werkbezoeken’ inplannen. Meedoen is nog steeds mogelijk, zowel voor organisaties als voor werkzoekenden.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.27502