Datum plaatsing: 16 november 2020

Een gevecht tussen Wies en kanker. De kanker won..


Een gevecht tussen Wies en kanker. De kanker won..


Overlangel (Regionaal): Na wekenlang heftige buikpijn werd bij Marie-Louise van Kampen (22), voor intimi Wies, wekedelenkanker geconstateerd. Een zeldzame combinatie van kinderkanker. Helaas mochten de heftige behandelingen niet baten en is Wies op 1 november 2019 overleden. Na haar dood zoekt Medea (moeder Wies) naar nieuwe uitdagingen. “Mijn verdriet, mijn gemis, mijn boosheid, mijn pijn en mijn ongeloof probeer ik nu om te zetten in kracht en daarom ga ik IRONMAN 70.3 in Nice finishen”.

Passie voor het leven
In een klap verandert het toekomstbeeld van Wies en belandt het gezin in een nachtmerrie. “Zodra je de diagnose hoort, breekt je moederhart in honderdduizend stukjes”. Wies had een grillige vorm van kanker met zware behandelingen. Maar zodra haar gezondheid het toeliet, stortte Wies zich feestend, rokend en zingend in het leven. De levenslustige Wies wilde genieten. “Voor mij als moeder was dit afgrijselijk, maar ik heb mijn dochter gesteund in al haar keuzes”.

KiKa Extreme
Medea grijpt alles aan om de dag door te komen en kijkt na het overlijden van Wies anders naar de toekomst. “Je hebt geen garantie dat er een morgen zal zijn. Wat je wilt doen, doe het het nu”. Ze voelt zich sterk als ze intensief sport en medesporters ontmoet, ieder met een persoonlijk verhaal. “KiKa Extreme houdt mij overeind en geeft mij het gevoel dat ik leef. Mijn trainings- en wedstrijd maatjes, o.a mede deelnemer Toine van Gog, motiveren mij elke dag weer met hun tips, energie enervaringen”.

Kom in actie
Medea zet zich in voor KiKa omdat geen enkel kind zo vreselijk ziek hoort te worden. Kinderkanker gaat niet in quarantaine. Nog altijd sterft 1 op de 4 kinderen met diagnose kanker. Stichting Kinderen Kankervrij zet zich op allerlei manieren in om geld in te zamelen voor het ontwikkelen van betere behandelmethoden voor kinderkanker. Op dit moment geneest 75% van alle kinderen met kanker. KiKa Extreme draagt bij aan de ambitieuze doelstelling om 95% van de kinderen met kanker te
genezen.

Meer informatie op: www.kikaextreme.nl / www.kikaextreme.nl/wies
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

familie nieuws

© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14720