Datum plaatsing: 16 november 2020

Een auto huren? Zo kun je er op besparen!


Een auto huren? Zo kun je er op besparen!


's-Hertogenbosch (Regionaal): Ben je van plan om binnenkort op vakantie te gaan met het vliegtuig? De kans is dan groot dat je ook een auto wilt huren op je bestemming zodat je het voertuig direct op kunt pikken op het vliegveld. Vervolgens kun je er direct in rijden naar je hotel of vakantiehuis. Uiteraard zal dit nodig zijn, want je kunt je eigen vierwieler niet meenemen in je koffer. Aan de andere kant, je kunt er ook voor kiezen om geen huurauto te reserveren. Je kunt namelijk ook zeker gebruik maken van bijvoorbeeld taxi’s of het openbaar vervoer op vakantie. Toch kiezen veel Nederlanders ervoor om een auto te huren. Goedkoop auto huren is overigens niet alleen mogelijk in het buitenland, ook in ons land kan dit uiteraard. Ben je van plan dit te doen? Maak dan gebruik van de onderstaande tips om te besparen op de huurauto.

Vergelijken
Als je een auto gaat huren dan is het zeker verstandig om te vergelijken. Dit moet je natuurlijk niet alleen doen bij huurauto’s, maar ook bij bijvoorbeeld je zorgverzekering of je telefoonabonnement. Bovendien is het ook verstandig om je hotelkamer te vergelijken, waar diverse sites gebruikt voor kunnen worden. Om de huurauto’s te vergelijken kun je de website van EasyTerra inzetten. Hierop kun je aangeven waar je de auto wilt ophalen en voor welke periode je het voertuig wilt huren. Vervolgens zul je een overzicht te zien krijgen van alle opties waardoor je voor de goedkoopste mogelijkheid kunt kiezen, zo bespaar je dus.

Reserveren
Ook kun je besparen door op tijd te reserveren. Hoe langer je hiermee wacht, hoe duurder de auto vaak is. Dit is met name het geval doordat de verhuurders een beperkt aantal auto’s hebben. Als ze een exemplaar verhuren, dan zullen de resterende voertuigen direct duurder maken. Overigens moet je sowieso op tijd reserveren, want je wil natuurlijk niet op het vliegveld staan en dan te horen krijgen dat alle auto’s al zijn verhuurd. Voorkom dit dus door voordat je op vakantie staat al een vierwieler te reserveren.

Tijden
Daarnaast zullen de ophaal- en inlevertijden ook een invloed hebben op de prijs van de huurauto. Je huurt een auto namelijk altijd per 24 uur. Als je vliegtuig om 3 uur ’s middags aankomt dan wil je het liefst de auto ophalen om half 4. Dit is dan dus de eerste dag. Verblijf je er een week? Geef aan dat je de auto dan ook weer om half 4 terug zult brengen op de achtste dag. Zo kun je het 7 volle dagen gebruiken, want daar betaal je uiteraard voor. Lever de huurauto niet wat later in, want hierdoor zul je meer moeten betalen.

Locatie
Normaliter zul je de auto bij de luchthaven ophalen. Dit is erg handig, maar het kan ook duurder zijn. Het kan dus beter zijn om bijvoorbeeld een Uber te regelen die je van het vliegveld naar een andere locatie brengt waar je de huurauto op kunt pikken. Over het algemeen zal dit een stukje goedkoper zijn, terwijl het niet per se langer hoeft te duren.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.16882