Datum plaatsing: 03 november 2020

Roekeloze rijder op de bon na eenzijdig ongeval


Roekeloze rijder op de bon na eenzijdig ongeval


Heesch (Bernheze): De nacht van vrijdag op zaterdag reden wij over de Heescheweg te Nistelrode toen ons oog viel op een tegemoetkomende personenauto. Deze viel op door de hoge snelheid waarmee hij de rotonde afsneed. Ook brak hij met piepende banden uit bij het nemen van de rotonde.

Controle waardig, dus keerden wij om. Wij moesten zeer hoge snelheden rijden om bij te trekken. In de verte zagen wij de auto achtereenvolgens over de verschillende drempels en rotonde stuiteren. Ook raakte hij diverse malen in de berm. De auto maakte dergelijke hoeken dat het ons verbaasde dat de bestuurder het voertuig op de weg kon houden.

Dit was van korte duur. Op de Nistelrodeseweg te Heesch verloor de bestuurder de macht over het stuur. Doordat hij de drempel te hard nam, knalde hij tegen de stoeprand, werd hij gelanceerd en kwam hij zijwaarts tot stilstand tegen een boom. Dit ging naar schatting met een snelheid van 90 - 100 km/u waar 50 is toegestaan. Wij reden op dat moment ongeveer 150 meter achter de auto.

Ondanks dat we het haast verwachtte schrokken we ons kapot. Zwaar letsel? Of zelfs een dodelijk ongeval? Dat de 26-jarige inwoner van Heesch nog bij kennis was verbaasde ons dan ook. Hij kermde van de pijn en is meegenomen door de ambulance.

Tegen de bestuurder wordt een proces-verbaal artikel 5 Wegenverkeerswet opgemaakt. Aanleiding is het gevaarlijke rijgedrag.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

politie nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.21718