Datum plaatsing: 19 november 2020

Herinrichting Kapelstraat en Walstraat Megen


Herinrichting Kapelstraat en Walstraat Megen


Megen (Oss): De gemeente Oss heeft een ontwerp gemaakt voor het veranderen van de Kapelstraat en Walstraat.

Waarom gaan we veranderen?

Het asfalt is aan vervanging toe. De Kapelstraat en Walstraat zijn volgens het Mobiliteitsplan van de gemeente een “Hoogwaardige Regionale Fietsroute” en gaan we inrichten als Fietsstraat. Voor de Walstraat weten we pas begin volgend jaar of hiervoor definitief geld beschikbaar komt. We nemen de Walstraat wel mee in de plannen zodat we direct door kunnen als dit geld er is.

Wat gaan we veranderen?

We gaan het regenwater opvangen in een nieuwe riolering. De vuilwaterriolering gaan we voor een deel vervangen. Ook gaan we het asfalt van de Kapelstraat en Walstraat vervangen door rood asfalt. In het midden maken een verhoogde band van beton die we bij de kruispunten verlagen. De zijkanten maken we van klinkers. De Kapelstraat en Walstraat worden voorrangswegen. De zijwegen sluiten we aan op dezelfde hoogte als de Kapelstraat en Walstraat. Bij de Kapelstraat huisnummers 2 tot en met 15 gaan we de vakken waar de bomen in staan groter maken om de bomen meer ruimte te geven. Dit betekent dat op dit deel geen stoep meer komt. Voor de rest van de stoep gebruiken we zoveel mogelijk de huidige tegels.

Hoe kan ik reageren?

U kunt tot 25 december reageren op dit ontwerp. Dit kan met een brief naar P. Megens. Het adres is Postbus 5, 5340 BA in Oss. Of met een mail naar p.megens@oss.nl o.v.v. Kapelstraat/Walstraat. In januari krijgt u van ons bericht wat we met uw reactie hebben gedaan en plaatsen wij het definitieve ontwerp op de site.

Wat is de planning?

We willen in het voorjaar van 2021 starten met de werkzaamheden. Voordat we beginnen wordt u natuurlijk tijdig geïnformeerd over praktische zaken zoals de duur van de werkzaamheden en bereikbaarheid

Hebt u vragen?
Neem gerust contact op met P. Megens op telefoon 14 0412 of stuur een mail naar p.megens@oss.nl o.v.v. Kapelstraat/WalstraatUw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.16191