Datum plaatsing: 19 november 2020

Met een auto inrijden op een persoon!


Met een auto inrijden op een persoon!


Oss (Oss): Op 23 september 2020 vond er een incident plaats op de Megensebaan/Kanaalstraat te Oss. De bestuurder van een zwarte Volkswagen Golf probeerde een andere lopende man meerdere keren aan te rijden met zijn auto. De aanleiding was vermoedelijk een ruzie.
De lopende man wist steeds nét het voertuig te ontwijken en kon daardoor vermoedelijk ernstig letsel voorkomen.
De politie kreeg opnames binnen van mensen die het incident filmden. Deze waren van groot belang in het onderzoek.
Een van de filmpjes ging 'viral' op het internet op sites zoals @dumpert en zorgde ook daar voor verontwaardiging bij mensen.
De opnames werden onderzocht waarna de auto en bestuurder herkend werden. In overleg met de officier van justitie werd het voertuig in beslag genomen. De verdachte kreeg de ruimte om een verklaring af te leggen.
De verdachte mag zich later verantwoorden voor de rechter voor poging doodslag cq zware mishandeling dan wel gevaarlijk rijgedrag. Daar kan hij rekening houden met straffen zoals oa. een ontzegging van de rijbevoegdheid, een geldboete en gevangenisstraf.
Ondertussen is ook het CBR alvast op de hoogte gesteld van de rijstijl van de verdachte. Zij hebben vast een aantal cursussen waar de verdachte iets van kan leren.
Wij vinden het belangrijk dat we op de hoogte zijn wat er in ons gebied speelt. De online wereld hoort hier absoluut bij. Heb je beelden of informatie waarvan je denkt dat de politie dit moet weten? Laat het ons dan weten. Voor zaken in gemeente Oss/Bernheze kun je ook bij mij of je wijkagent terecht.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

politie nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.23255