Datum plaatsing: 26 november 2020

Vrienden van Bernhoven schenken walker


Vrienden van Bernhoven schenken walker


Uden (Regionaal): Dankzij een gift van Wolters Kluwer en Mars Nederland. kan de afdeling Intensive Care voortaan de Walker inzetten. De Walker is een apparaat dat gebruikt wordt bij het laten bewegen van patiŽnten op de IC. Tijdens het verblijf op de IC vermindert namelijk de spiermassa van een patiŽnt globaal met drie procent per dag. Dat is zoín 20 procent per week! Als de zenuwen van een patiŽnt ook nog zijn aangetast, gaat het nog harder en kan iemand na een week al zo verzwakt zijn dat hij al niet meer kan zitten. Aan bed gekluisterd zijn, is funest. Voor lichaam maar ook voor geest. Bovendien is aangetoond dat patiŽnten korter op de IC verblijven als we hen sneller in beweging brengen.

Het is daarom heel belangrijk dat IC patiŽnten zo snel mogelijk starten met bewegen om zoveel mogelijk spiermassa te behouden. De zogeheten Walker kan hierbij helpen. Door gebruik te maken van een Walker, kan de patiŽnt met veiligheidsbanden in een staande positie worden gezet. Dankzij de veiligheidsbanden is het risico op vallen verwaarloosbaar. Bovendien gebeurt dit altijd onder supervisie van de zorgmedewerkers.
De Walker kent een hoog-laagfunctie die de patiŽnt helpt bij het opstaan en gaan zitten. Daarbij wordt de patiŽnt optimaal ondersteund. Tegelijkertijd worden de spieren geactiveerd. Het gebruik van de Walker voorkomt ook nog eens een te zware lichamelijke belasting voor fysiotherapeut en verpleegkundige. De Walker maakt het tillen van een patiŽnt namelijk veel makkelijker voor de hulpverleners.
De Vrienden van Bernhoven bedanken de bedrijven Wolters Kluwer en Mars voor hun bijdrage. Zo maken we het samen mogelijk.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28019