Datum plaatsing: 25 november 2020

Osse wethouder ontvangt ‘Stoel van de Toekomst’Oss (Oss): Deze week staat in het Mondriaan College in het teken van energie besparen. Dat begint vandaag voor 110 leerlingen met een ‘energy challenge’ en allerlei opdrachten. Ook maken ze een ‘Stoel van de Toekomst’. Wethouder Johan van der Schoot krijgt de stoel van de leerlingen aangeboden op vrijdag 27 november om 11.00 uur op het Mondriaan College in Oss.

Week van de energie
In de week van 23 tot en met 27 november werken de leerlingen aan opdrachten met verschillende thema’s. Denk bijvoorbeeld aan energielekken, isolatie, en warme-truien-dag. Ook onderzoeken de leerlingen welke bijdragen ze kunnen leveren aan het duurzamer maken van de school. Én hoe ze door hun gedrag te veranderen energie kunnen besparen. Van belang hierbij is dat de leerlingen het energieverbruik en de -besparing meten. Daarvoor maken ze gebruik van warmtecamera’s en energiemeters. Scholen die deelnemen aan Energy Challenges besparen gemiddeld meer dan 15% op hun energierekening.

Wat kun je zelf doen?
Voor een duurzaam Oss werkt gemeente Oss graag met onder meer ondernemers, onderwijs en de Talentencampus. Met deze week willen we jongeren bewust laten worden van hun gedrag. Hun invloed op het stroomgebruik en vooral de mogelijkheden om energie te besparen. Wat kun je zelf doen?

De Stoel van de Toekomst is een initiatief van kinderboekenschrijver Jan Terlouw. Hij vindt dat deze stoel aan alle bestuurstafels in Nederland moet staan. Dat een bestuur bij het nemen van een besluit denkt aan de toekomstige generaties. En wat de impact van het besluit is voor onze kinderen en kleinkinderen.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.13816