Datum plaatsing: 25 november 2020

Bestuurder Anne Wilbers neemt afscheid bij Mooiland


Bestuurder Anne Wilbers neemt afscheid bij Mooiland


Ravenstein (Regionaal): 1 Februari 2021 vertrekt Anne Wilbers als bestuurder bij woningcorporatie Mooiland. Ze gaat een nieuwe uitdaging aan als bestuurder bij Stadgenoot in Amsterdam. Anne Wilbers nam de hele organisatie mee in de nieuwe koers

Anne Wilbers is van grote betekenis geweest voor Mooiland. Onder leiding van Anne is de strategie voor de organisatie opnieuw geduid. De organisatie besloot tot concentratie in het kerngebied Noordoost-Brabant/Gennep en het gebied rond Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen. Daar 'geeft Mooiland thuis'.

Onder leiding van Anne Wilbers heeft de organisatie ook een intensief identiteitstraject doorlopen om te bepalen wat voor corporatie Mooiland wil zijn en wat zij wil betekenen voor haar huurders. Met alle medewerkers is hier hard aan gewerkt. Mooiland is hierdoor zichtbaarder in de wijk en Ťcht een andere corporatie geworden in haar kerngebied.

Buiten het kerngebied is het bezit van Mooiland sterk versnipperd. Toen Anne Wilbers in 2014 begon bij Mooiland, had de organisatie bezit in maar liefst 130 gemeenten. Het gaat vaak om slechts enkele tientallen woningen per gemeente. Mooiland kan daardoor niet overal voldoende thuis geven en besloot daarom de woningen in de gebieden die ver van haar kernregio liggen te verkopen. Onder leiding van Anne Wilbers zette Mooiland een verkoopstrategie in.
Anne Wilbers heeft deze verkoopstrategie zorgvuldig uitgerold, waarbij het volkshuisvestelijk belang en het belang van de huurders voor haar voorop stonden. Vanuit dit perspectief kijkt Mooiland nu ook naar de besteding van de middelen die door deze verkoop vrijkomen. Deze zet Mooiland onder andere in voor het verduurzamen van haar bezit in het kerngebied. Maar, Mooiland onderzoekt ook of zij andere woningcorporaties kan ondersteunen in hun opgave.

Mooiland wenst Anne Wilbers veel succes in haar nieuwe uitdaging. De Raad van Commissarissen vindt het jammer dat Anne Wilbers Mooiland verlaat. Bert Jeene, voorzitter van de RvC, zegt "Zij heeft met haar verbindend leiderschap veel betekend voor Mooiland. Het uitvoeren van een verkoopstrategie van deze omvang, om de volkshuisvestelijke taak in het kerngebied volledig uit te kunnen voeren, is ongebruikelijk en vraagt lef. Anne Wilbers heeft alle medewerkers en stakeholders overtuigend meegenomen in deze strategie en deze heel consistent uitgevoerd. Ik wil haar namens de voltallige Raad van Commissarissen bedanken voor haar inzet. " Alle medewerkers van Mooiland wensen Anne Wilbers veel succes in haar nieuwe baan. De Raad van Commissarissen gaat op zoek naar een goede opvolger. Dit traject zal zij zorgvuldig doorlopen.

Anne Wilbers: "In de afgelopen 6,5 jaar heb ik met veel plezier en energie bij Mooiland gewerkt. De verkoopstrategie was daarbij een bijzonder traject. De organisatie heeft heel hard meegewerkt om dit zo soepel te laten verlopen. We hebben de afgelopen jaren ook gewerkt aan het Ťcht thuis geven aan onze bewoners. Het harde werken van al onze medewerkers werd daarbij beloond met een A score op de Aedes Benchmark. Ik ben trots op alle medewerkers die zich hier iedere dag voor inzetten. Ik ga Mooiland missen."Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

familie nieuws

© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14554