Datum plaatsing: 26 november 2020

Op weg naar Kerst in Hintham


Op weg naar Kerst in Hintham


Hintham ('s Hertogenbosch): In 2020 is alles anders dan anders. Ook de komende kerstperiode waarschijnlijk. We kunnen daar van balen, maar we kunnen ook kijken naar wat wel kan en hoe we met de inwoners van Hintham samen voor een leuke, gezellige en zinvolle kerstsfeer kunnen zorgen.

Weet je nog hoe gezellig het was om in zoveel ramen beren te zien tijdens de eerste lockdown? Dat bracht Fia de Vos op het idee om in de weken voor Kerstmis, vanaf 7 december, met andere bewoners te kijken of ze samen kerstgroepen of kerststallen in de ramen van hunhuizen aan de straatkant kunnen zetten. In je tuin zou natuurlijk ook kunnen. Dan kunnen ze daarna een speurwandeltocht maken langs alle kerstgroepen in Hintham. Met natuurlijk een prijsje bij het inleveren van de opdrachten. Leuk om in die stille decemberweken als gezin of als vriendengroep te doen: lekker wandelen in je eigen wijk met een doel!

Voorlopig wil ze vooral graag weten of je een raam aan de straatkant hebt en een kerstgroep of kerststal bezit die je daar wilt neerzetten van 7 tot en met 30 december. Het hoeft geen sjieke kerststal te zijn: het kan bv een Jozef-Maria-Kind van glas of papier zijn, of een gebreide kerstgroep, of wel een heel uitgebreide groep met herders, schaapjes en de drie koningen. Of een knutselgroep van de kinderen of een glasinlood schilderij voor het raam of… De mogelijkheden zijn eindeloos! Ook als je wel een raam hebt aan de straatkant en wel mee wilt doen, maar geen kerstgroep bezit, kun je mailen.
Als je meedoet zul je in december wel regelmatig kijkers voor je raam hebben, maar dat is natuurlijk ook gezellig! Fia is benieuwd naar jullie reacties! Mail je naam – adres en een korte omschrijving van je kerstgroep naar: cenfanwb@gmail.com. Fia neemt zeker contact met je op voor verdere afspraken. En die speurtocht? Ook daarover volgt nader bericht in de Molen van december, via deze site en via www.debiechten.nl.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.31992