Datum plaatsing: 06 december 2020

Blazers- en slagwerkklas voor kinderenRosmalen ('s Hertogenbosch): Muziekvereniging St. Cecilia organiseert vanaf januari weer een blazers- en slagwerkklas voor kinderen van ca. 10 jaar. Gedurende 12 weken kunnen de kinderen ervaren hoe het is om een instrument te leren spelen en om samen muziek te maken. De lessen worden gegeven door docenten van de Regionale Muziekschool s-Hertogenbosch en van drumschool Rhythm Impact. Na afloop van de blazers- en slagwerkklas zijn er aantrekkelijke mogelijkheden om door te gaan.

Muziek maken is leuk en ook goed voor de ontwikkeling van het brein. Uit onderzoek blijkt dat muziek maken goed is voor het IQ (spraak- en taalontwikkeling), de motorische ontwikkeling en de sociaal emotionele ontwikkeling. Maar muziek maken is ook fijn en leuk. Om dat te laten zien hebben we met de kinderen van St.Cecilia en de muziekschool een filmpje gemaakt. Dit is te zien op de website van St. Cecilia (www.stcecilia.nl). Daar vindt u meer informatie over de blazers- of slagwerkklas en kunt u uw kind inschrijven.

De kinderen krijgen een instrument in bruikleen van St.Cecilia. De kosten zijn 50,- voor de lessen en daarnaast een borg van 50,- voor het instrument. De blazersklas start op donderdag 7 januari 2021 om 16.00 uur. De slagwerkklas wordt in overleg gepland. De lessen vinden plaats in Perron-3 in Rosmalen. U kunt uw kind inschrijven t/m 31 december 2020.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.27246