Datum plaatsing: 07 december 2020

Snert en Bossche bollen in een nieuw prentenboek


Snert en Bossche bollen in een nieuw prentenboek


Berlicum (Sint-Michielsgestel): Berlicumse kinderboekenschrijfster en illustrator Kim de Jong heeft deze week haar nieuwe prentenboek gepresenteerd; ‘De koning van Bubbeda, een snertsprookje’.

Het is een prachtig geïllustreerd verhaal over een koning die het sprookje ‘Prinses op de erwt’ na wil doen. Helaas verloopt dit niet helemaal soepel. Hij is veel te dik en de erwt is de volgende ochtend hartstikke plat. Gelukkig heeft de koning zes grappige en ondernemende lakeien die steeds weer met nieuwe oplossingen komen. Zo bedenken ze meer erwten of andere groenten die misschien wel heel blijven als de koning erop slaapt. Uiteindelijk vinden ze een andere oplossing en komen de lezers erachter waarom dit een snertsprookje is.
Het boek gaat over niet voor één gat te vangen zijn: in het leven lopen er vaak dingen anders dan gedacht, maar het is aan jezelf om er een feestje van te maken.
Het zit vol zoekplaatjes en grappige details; zo ook vele lekkernijen, zoals Bossche bollen, Engelse drop en pepernoten. Een heerlijk (voor)leesboek voor jong en oud. En voor wie er na het lezen nog geen genoeg van kan krijgen, is er ook een website bij; www.snertsprookje.nl. Daarop is van alles te vinden zoals; spelletjes, knutselwerkjes en ook opdrachten die je tijdens het lezen van het boek kan doen.
Kim de Jong heeft meer dan twee jaar met liefde en plezier aan dit prachtige prentenboek gewerkt. Nu hoopt ze dan ook dat er vele met liefde en plezier van gaan genieten.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.31611