Datum plaatsing: 10 december 2020

Applaus: haiku en tankaRosmalen ('s Hertogenbosch): Applaus is de twaalfde gedichtenbundel van Jeanine Hoedemakers, haar vijfde haikubundel. Voor deze bundel is een selectie gemaakt uit de haiku en tanka die zij de afgelopen 10 jaar heeft geschreven. Zoals de lezers van Jeanine gewend zijn, bevat ook deze bundel weer een diversiteit aan observaties, die afwisselend spitsvondig en warm, dan weer geestig, ernstig of beschouwend zijn. Dat maakt Applaus een rijke, levendige bundel.
Jeanine Hoedemakers, Rosmalen 1954, debuteerde in 1985 met de bundel Onzichtbare tastbaarheid bij Stichting voor Literaire Publicaties De Beuk te Amsterdam. Daarna verschenen er nog 9 gedichtenbundels en een fraaie map met haar haiku bij gravuren van graficus Pieter De Munck, Diepenbeek, BelgiŽ. Jeanine was lange tijd redacteur van het literair periodiek Vuursteen, een tijdschrift, gespecialiseerd in Japanse poŽzievormen.
Applaus kan besteld worden door een mailtje te sturen naar jeaninehoedemakers@home.nl Ook voor verdere informatie kunt u gebruik maken van dit emailadres.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.33111