Datum plaatsing: 08 december 2020

Je tuin klaarmaken voor de winter


Je tuin klaarmaken voor de winter


's-Hertogenbosch (Regionaal): De gemiddelde tuin in ons land staat in de lente en zomer volop in bloei. In deze twee seizoenen zijn er vaak de meest prachtige kleuren te zien. Is dit in jouw tuin ook het geval? Dan bezorgt dit je vast en zeker een vrolijk gevoel. Helaas ziet een tuin er in de winter minder aantrekkelijk uit. Bloemen en planten verliezen in de herfst hun bladeren om zich voor te bereiden op de winter. Jij kunt jouw tuin hier een handje bij helpen. Probleem is alleen dat veel mensen niet weten hoe zij dit doen. Geldt dit ook voor jou? Dan ben je hier aan het juiste adres. In de onderstaande tekst vertellen wij jou hoe jij je tuin winterklaar maakt.

1. Bescherm planten tegen vorst
Veel planten kunnen redelijk goed tegen vorst. Helaas geldt dit niet voor iedere plant. Om te voorkomen dat bepaalde planten doodvriezen, moet jij ze beschermen. Dit kan onder meer door een deken over de plant te doen. Om te voorkomen dat de plant lijdt onder het gewicht van de deken, zet je er een aantal stokken omheen. Zo ontstaat er een soort tentje. Je kunt ook een deken of stro rondom de voet van de plant leggen.

2. Laat afgevallen bladeren liggen
In de herfst verliezen veel bomen en planten hun bladeren. Hierdoor overleven zijn de wintermaanden vaak zonder al te veel problemen. Afgevallen bladeren zorgen voor een slordige uitstraling van jouw tuin. Daarom verwijder je deze waarschijnlijk regelmatig. Toch doe je er goed aan ze te laten liggen. Doe dit vooral op de plekken waar bloemen en planten staan. De bladeren vormen namelijk een deken voor de grond. Hierdoor wordt het wortelstelsel van bloemen en planten beter beschermd. Verwijder bladeren wel van jouw gazon. Het gras moet immers voldoende licht krijgen.

3. Bescherm jouw tuinmeubelen
Wil jij jouw tuin winterklaar maken? Focus je dan niet alleen maar tot de bloemen en planten. Nee, want ook tuinmeubelen moeten de winter overleven. Heb je een tuinbank van hout in jouw tuin staan? Dan doe je er goed aan deze te beschermen. Dit geldt overigens ook voor iedere andere tuinset. Verplaatst ze bijvoorbeeld naar binnen of doe er een speciale hoes omheen. Zo weet je zeker dat ook jouw tuinmeubelen de winter goed doorkomen.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28699