Datum plaatsing: 08 december 2020 - Laatst gewijzigd: 08-12-2020 19:28:54

Hoe houd je je huis warm in een strenge winter?


Hoe houd je je huis warm in een strenge winter?


's-Hertogenbosch (Regionaal): Als het ís winters koud is buiten, daalt de temperatuur in huis ook snel. Gelukkig warm jij jouw woning makkelijk en snel op met behulp van de verwarming. Helaas blijft niet ieder huis altijd even warm op koude dagen. Is dit bij jou ook het geval? Dan maakt jouw cv-ketel waarschijnlijk overuren. De gevolgen hiervan zie je terug op de energierekening. Wil je minder stookkosten betalen? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij geven jou in deze tekst 4 tips om jouw huis warm te houden in een strenge winter.

1. Gebruik je gordijnen slim
Je verwacht het mogelijk niet, maar jouw gordijnen helpen om jouw huis warm te houden in de winter. Ze vormen namelijk een extra laag isolatie. Hierdoor trekt warme lucht minder snel naar buiten en komt koude lucht minder snel de kamer in. Sluit jouw gordijnen daarom als het donker wordt en open ze pas weer als het volledig licht is.

2. Ga tocht tegen
In menig woning in ons land is er sprake van tocht. Zo komt er bijvoorbeeld koude lucht onder een deur door. Dit kun je voorkomen met behulp van een tochtstrip. Deze kleine ingreep helpt jou om jouw woning op temperatuur te houden. Richt je overigens niet alleen tot de deuren, maar kijk ook naar ramen. Er kunnen namelijk ook kieren naast de kozijnen zitten, waardoor de temperatuur in huis (snel) daalt.

3. Schaf een houtkachel aan
Verwarm je jouw woning met behulp van radiatoren? Dan maakt jouw centrale verwarming in een strenge winter overuren. Helaas wordt het niet altijd warm genoeg. Is dit in jouw woning ook het geval? Dan kun je een houtkachel kopen. Met behulp van deze kachel wordt het snel aangenaam warm in huis. Jij hoeft enkel te zorgen dat het vuur blijft branden om jouw huis warm te houden in een strenge winter.

4. Gebruik extra verwarming
Om een houtkachel te gebruiken, moet er een schoorsteen aanwezig zijn. Ontbreekt deze? Dan kun je een kleine, losse kachel kopen om een ruimte in huis extra te verwarmen. Een ventilatorkachel biedt in dat geval uitkomst. Met dit apparaat verwarm jij kleine tot middelgrote ruimtes binnen een handomdraai. Sommige van deze kachels kunnen daarnaast koude lucht blazen, waardoor je er ook in de zomer profijt van hebt.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

zakelijk nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15157