Datum plaatsing: 15 december 2020

Wanneer heb je te maken met (de hogere tarieven van) een deurwaarder?


Wanneer heb je te maken met (de hogere tarieven van) een deurwaarder?


's-Hertogenbosch (Regionaal): Vergeten een rekening te betalen? Dan heb je echt niet direct een deurwaarder aan de deur. Daarvoor moet je wel wat stappen verder zijn. Toch verwacht De Landelijke Organisatie van Sociaal Raadslieden (LOSR) en de vereniging voor schuldhulpverlening, sociale kredietverlening en bewindvoering (NVVK) dat de groep mensen die een beroep op de deurwaarder gaat doen door de coronacrisis groter wordt.

“Door de coronacrisis neemt het risico op onbetaalde rekeningen toe en komen mensen met schulden verder in de problemen. Juist daarom is er behoefte aan onafhankelijke deurwaarders die ervoor zorgen dat schulden ingelost worden en tegelijkertijd rekening houden met de situatie van personen die moeten betalen. Met deze afspraken kunnen deurwaarders hun rol ook in de toekomst goed blijven vervullen.” zegt Minister Dekker. Tijd dus om eens onder de loep te nemen wat er gebeurt als een rekening niet betaald wordt en wat de rol van de deurwaarder hierin is?

Wat komt er na een herinnering of aanmaning?
Een rekening ontvangen die je niet hebt betaald. Dat kan omdat je even te weinig geld had, omdat je de rekening vergeten bent of het er niet mee eens bent. Nadat de betalingstermijn verstreken is, krijg je meestal één of meerdere herinneringen en daarna een aanmaning of ingebrekestelling. Het is altijd verstandig om direct in gesprek te gaan. Ook als je niet kunt betalen of niet wilt betalen. Doe je dat niet, dan is er een kans dat de tegenpartij de vordering uit handen geeft aan een deurwaarder.

Deze deurwaarder mag, in tegenstelling tot een incassobureau, overgaan tot het nemen van gerechtelijke maatregelen. Maar zo ver is het niet direct. Eerst zal de deurwaarder proberen met je in contact te komen door het sturen van een sommatiebrief. Dit is niet een gewoon verzoek maar een dwingende opdracht tot betaling. Het enige dat de deurwaarder heeft, is dat de openstaande factuur of facturen betaald worden. Dat is natuurlijk ook wel zo eerlijk. Reageer je niet en kan de deurwaarder niet met je in contact omen, dan zullen ze een huisbezoek inzetten en krijg je een sommatie-exploot overhandigd. Wordt er een deurwaarder ingeschakeld, betekent dit dat je extra kosten krijgt. Niet zo vreemd natuurlijk.

Maar het kan ook andersom zijn…
Heb jij openstaande rekeningen die niet aan jou betaald worden? Dan is het goed te weten dat de Devoordeligstedeurwaarder.nl werkt op no cure no pay basis om niet betaalde facturen te incasseren. Je krijgt daarbij altijd eerlijke en transparante informatie over de te verwachten kosten. Zo blijft jouw financiële risico beperkt!

Heb je je een niet betalende klant, zorg er dan altijd voor dat je, nadat de betaaltermijn verstreken is, een herinnering stuurt en mogelijk nog een 2e. Wordt de rekening dan alsnog niet betaald, vraag dan advies en geef de vordering uit handen. Zo weet je zeker dat je meer kans hebt op een betaling en dat je er zelf niet door in de problemen komt.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.31244