Datum plaatsing: 29 december 2020

Tips om het huis koel te houden


Tips om het huis koel te houden


's-Hertogenbosch (Regionaal): Wordt het ’s zomers ook altijd snel warm in jouw woning? Dan zorgt dit ongetwijfeld voor de nodige frustraties. Zo begin je bij het minste of geringste al te zweten als het warm is in huis. Daarbij komt dat je waarschijnlijk ook niet goed in slaap komt. Veel Nederlanders hebben namelijk moeite om de slaap te vatten als het benauwd is. Reden genoeg om jouw huis koel te houden. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Wij geven je hier een aantal tips.

Bescherm je huis tegen de zon
Jouw huis warmt op doordat de zon erop schijnt. Als je het koel wilt houden in huis, doe je er goed aan jouw woning te beschermen tegen de zon. Hier heb je tegenwoordig talloze mogelijkheden voor. Zo kun je bijvoorbeeld zonneschermen of rolluiken plaatsen. Is jouw huis voorzien van dergelijke zonwering? Doe deze dan naar beneden om het koel te houden in huis. Als je geen zonneschermen of rolluiken hebt, kun je lakens voor de ramen hangen. Zodoende wordt het namelijk ook minder warm in huis.

Laat de warmte uit huis trekken
In de zomer kan het flink warm worden in ons land. Hierdoor denk je er mogelijk niet aan om ramen en deuren open te zetten. Toch is dit soms wel verstandig. Hierdoor kun je de warmte namelijk uit huis laten trekken. Doe dit bij voorkeur in de ochtend en avond. Uiteraard heeft het alleen zin om ramen en deuren te openen als het buiten afgekoeld is.

Koop een airco
Heb je al van alles geprobeerd, maar slaag je er niet in om jouw huis koel te houden? Dan laat je het er mogelijk bij zitten. Zonde, want je kunt een mobiele airco aanschaffen om jouw huis te koelen. Weet je niet welke je moet kopen? Kijk dan eens op Airco-review.nl. Hier vind je verschillende mobiele airco’s. Toch biedt dit niet voor iedereen voldoende houvast om een geschikte airco te vinden. In dat geval biedt een mobiele airco test uitkomst. In deze test worden verschillende mobiele airco’s met elkaar vergeleken. Hierdoor weet je binnen de kortste keren wat de beste mobiele airco
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

zakelijk nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15677