Datum plaatsing: 31 december 2020

Onderhoud is behoud


Onderhoud is behoud


's-Hertogenbosch (Regionaal): Het gezegde, onderhoud is behoud, is waar. Zowel een woning als een bedrijfspand moet goed onderhouden worden zodat het bruikbaar is en waardevol blijft. Echter enkele details worden bij het onderhoud vergeten, lees in deze tekst hoe belangrijk onderhoud van de gevels en het dak is.

Gevel- en dakreiniging vakkundig en professioneel
Iedereen weet dat de buitenboel van een pand onderhouden belangrijk is. Houten deuren en kozijn zullen in de woning niet snel vergaan, maar buiten kan het gaan rotten. Buiten staan de houten deuren en kozijnen bloot aan elementen zoals regen en sneeuw waardoor een goede laklaag op het houtwerk essentieel is. Die laklaag zelf krijgt het ook zwaar te verduren door o.a. fel UV-licht. Om de zoveel jaar de buitenboel opschuren en overschilderen is belangrijk om houtrot te voorkomen. Gek genoeg vergeten veel woningeigenaren dat de bakstenen naast al dat houtwerk ook onderhouden moeten worden. Sterker nog, een gevel aan de noordzijde van een pand wat groen uitgeslagen is van de mossen, maar waarvan de kozijnen strak in de lak zitten, wordt als goed onderhouden omschreven. Het tegendeel is waar, ook de gevel en het dak heeft onderhoud nodig, maar minder frequent dan de houten deuren en kozijnen.

Gevel- en dakreiniging is geen doe-het-zelf klus
De ramen, deuren en de dakgoot van je woning opschilderen zou je nog zelf kunnen doen. Het is precies volgens de instructies werken, en je komt een heel eind. Het is enkel een tijdrovende klus, je zomervakantie gaat er aan op. Daarentegen kun je zelf niet een gevel reinigen. De gedachten van, zoals je met de hogedrukspuit het groen van een terrasje af kan spuiten zo zou je ook het groen van de gevel kunnen verwijderen, is fout gedacht. Zelden gaat gevelreiniging met hoge druk, en als het wel zo is, is het stralen. Na het reinigen van de gevel komt het belangrijkste; het impregneren. Dit zorgt dat de gevel decennialang netjes blijft, vuil en mossen kunnen zich niet meer goed hechten. Het binnenklimaat wordt beter want het pand is droger. De betere bedrijven die gevels reinigen kunnen ook het dak reinigen, en vaak is dat voordeliger dan verwacht. Vooral als het in één moeite doorgaat, dus gelijk met de gevels ook het dak, dan is de prijs voordeliger dan u misschien verwacht!

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

zakelijk nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.17165