Datum plaatsing: 03 januari 2021

‘Club van 100 op naar 100 leden’


‘Club van 100 op naar 100 leden’


Rosmalen ('s Hertogenbosch): Zo’n 80 leden telt de Club van 100 van OJC Rosmalen de laatste jaren. Stuk voor stuk clubmensen die ieder seizoen 100 euro doneren. “De inleg wordt jaarlijks besteed aan zaken waarmee leden en vrijwilligers van de vereniging worden ondersteund”, legt John den Houter uit, even voordat hij samen met Jan van Beekveld en Edwin Smolders poseert. Vier jaar geleden werd de Club van 100 herstart. Samen met Jan en Ingrid Corten maakt Den Houter sinds toen deel uit van de commissie. Inmiddels hebben ook Edwin en Paul Hazenberg zich bij het groepje aangesloten. “Samen proberen we zoveel mogelijk mensen te strikken.”

door Mark van der Donk

In de centrale hal, bovenaan de trap van de indrukwekkende accommodatie van OJC, prijken op een bord de namen van alle leden van de Club van 100. Zo’n 80 zijn het er momenteel dus, maar Den Houter zou dat aantal graag zien stijgen. “We willen graag naar de 100, dan hebben we ieder jaar 10.000 euro te besteden. Dat zou mooi zijn en eigenlijk ook wel moeten kunnen bij een club als OJC Rosmalen.”
De donateurs mogen zelf mogelijke bestedingsdoelen inbrengen. Een vereiste van de Club van 100-commissie is dat het doel clubbreed moet zijn. “Iedereen, of in ieder geval een hele grote groep OJC’ers, moet er iets aan hebben. Dus niet alleen bepaalde groepen binnen de club”, verduidelijkt Den Houter. De afgelopen jaren werden al verschillende keren dug-outs gekozen, met daarnaast onder meer nieuwe trainingsgoals, ballenkarren en LED-verlichting. “We gaan waar mogelijk voor duurzame investeringen.” Onlangs kozen de Club van 100-leden voor draagbare banken voor op natuurgrasvelden 8 en 9, extra trainingsdoelen en een watertappunt, waar bidons gevuld kunnen worden.

Meer gestemd
Normaal gesproken maken de Club van 100-leden hun stem kenbaar tijdens een gezellig avondje, met een hapje en een drankje. Dit jaar gingen de commissieleden, vanwege de coronaregels, bij iedereen langs met een keuzebiljet en een presentje. “Daar hebben we hele positieve reacties op gehad. Bijkomend voordeel was ook dat er meer gestemd is dan tijdens voorgaande jaren”, vertelt Den Houter enthousiast. “Ik wil hierbij iedereen oproepen om ook lid te worden van de Club van 100. Je steunt er onze mooie voetbalvereniging mee en bent met een lidmaatschap welkom tijdens de ledenavond, die volgend jaar hopelijk weer gewoon kan plaatsvinden. Stuur bij interesse gerust een mailtje naar clubvan100@ojcrosmalen.nl.”


Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

voetbal nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15557