Datum plaatsing: 04 januari 2021

Brabantse Commissaris van de Koning doet om te laten vaccineren


Brabantse Commissaris van de Koning doet om te laten vaccineren


's-Hertogenbosch (Regionaal): Ina Adema, commissaris van de Koning in Noord-Brabant, doet in haar nieuwjaarstoespraak een duidelijke oproep aan de Brabanders zich te laten vaccineren.

“Goede berichten over vaccins die zorgvuldig getest zijn. Vaccins die werken, daaraan hoeft niet getwijfeld te worden. Wie zich laat inenten, beschermt zichzelf, de eigen familie en vriendenkring. Dat is van groot belang”, zo stelt Adema in de video op de website van de provincie.

Ze zegt vooruit te willen kijken en niet teveel te willen terugblikken op het afgelopen coronajaar maar: “Het leed is groot en wordt door veel mensen gevoeld. We moeten leven met beperkingen in ons doen en laten. Volhouden, hoe moeilijk ook, is nodig.” Ook constateert de commissaris dat corona na zoveel maanden van invloed is op ons doen en laten: “De lontjes op straat en zelfs in de ziekenhuizen zijn kort, soms zelfs erg kort. Dat verontrust mij en daar ik heb daar zorgen over. Voor agressie is geen plaats.”

Samen kunnen wij de toekomst aan
Verder spreekt Adema in de video over veel andere grote kwesties die spelen zoals, de economie, de infrastructuur in Brabant als het gaat om verkeer en vervoer en de uitdagingen met beleid rondom de boeren. “Eenvoudige antwoorden zijn er niet. Welke oplossingen er ook zijn, er zijn altijd nadelen. Brabant is nu eenmaal niet oneindig en de optelsom van alle wensen levert een onleefbare provincie op.” Volgens Ina Adema heeft iedereen een rol in de zoektocht naar een oplossing: “Samen kunnen wij de toekomst aan”, zo besluit ze haar nieuwjaarsrede.

Het was de eerste keer sinds haar aantreden dat ze de inwoners van de provincie toesprak. Adema werd op 3 oktober vorig jaar geïnstalleerd als opvolger van Wim van de Donk.

(foto Privincie Noord-Brabant fotograaf niet vermeld)Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15327