Datum plaatsing: 04 januari 2021 - Laatst gewijzigd: 04-01-2021 11:05:48

Hisse Plusser voor WIJ Heesch, Misser voor Marieke Moorman


Hisse Plusser voor WIJ Heesch, Misser voor Marieke Moorman


Heesch (Bernheze): Cabaretgroep For Mineur uit Heesch heeft in de traditionele nieuwjaarsshow de Hisse Plusser uitgereikt aan de stichting WIJ, HEESCH. De show was vanwege corona zonder publiek, te zien op Dtv Oss-Bernheze.

De afvaardiging van WIJ, HEESCH werd door Dtv Nieuws naar cultureel centrum De Pas gelokt voor een interview voor het jaaroverzicht. Maar wat Ingrid ten Broeke en Carlie Martens niet wisten was dat dit interview helemaal niet werd opgenomen. Ze werden aangenaam verrast door de aanwezigheid van de mannen van For Mineur, die de oorkonde met een bos bloemen en een speldje uitreikte. "Dit is de pluim op ons werk, waar wij vanuit de basis voor gegaan zijn. We zijn trots dat we deze waardering krijgen", zegt Ten Broeke.

Het was een unieke uitreiking, weet ook Hans Alferink van For Mineur. "Op een podium moet je van tevoren wel iets laten doorschemeren omdat ze anders wellicht niet aanwezig zouden zijn. Nu waren ze volledig verrast. Natuurlijk hadden we ze een veel groter podium en een volle zaal met applaus willen geven, dat kon niet, maar hebben we wel zo gemeend."

Acties WIJ, HEESCH
Alle mensen in Heesch uit hun sociaal isolement halen; dat is de doelstelling van WIJ, HEESCH. De stichting werd vlak voor de coronacrisis opgericht en kon direct aan de bak. Tijdens de eerste lockdown deden de vrijwilligers boodschappen voor mensen die hun huis niet uit durfden te komen. Daarna is het hard gegaan met talloze acties. Ook steeds meer sociale instellingen zochten de samenwerking met WIJ, HEESCH. Het eindigde in december met de dag van de vrijwilliger met het uitreiken van presentjes op de arrenslee. "We merken dat onze naam door het dorp heen gonst. Destijds met de Samenloop voor Hoop was er de paarse vlak; die is opgelost. De rode vlek van WIJ, HEESCH moet blijven", vindt Ten Broeke.

WIJ, HEESCH heeft een aantal goede voornemens voor het jaar 2021. "We gaan groeien. Ik denk zelfs dat we volgend jaar niet meer onder de noemer burgerinitiatief vallen. We hebben nog wel vrijwilligers nodig, voor de meest simpele dingen. Dus meld je aan."

Hisse Misser voor Marieke Moorman
In de show van For Mineur ging de Hisse Misser naar Marieke Moorman, voor het verzwijgen van de afwezigheid van wethouder Peter van Boekel.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28100