Datum plaatsing: 05 januari 2021

Maak een literaire wandeling in je eigen dorp


Maak een literaire wandeling in je eigen dorp


Nistelrode (Bernheze): Speciaal voor de donkere wintermaanden organiseert Bibliotheek Bernheze een wandeling vol verhalen. Ga op pad met het routeboekje en luister onderweg naar verhalen die voorgelezen worden door acht medewerkers van de bieb. In het boekje staat QR-codes. Scan die code met je telefoon en geniet van een kort verhaal of een mooi gedicht.

Literaire winterwandeling
“De bibliotheek is een plek waar verhalen gedeeld worden,” vertelt Maartje Kroeze, die de wandeling met collega’s organiseert. “We willen graag iets positiefs bieden nu we weer in een lockdown zijn en de Bibliotheek gesloten is. Mensen kunnen de wandeling maken wanneer het hen uitkomt. Leesplezier en ontspanning in één.”

Een winter vol verhalen
“Een aantal collega’s lezen een selectie uit de nieuwe bundel ‘Een winter vol verhalen’ voor,” gaat Maartje verder. “De verhalen zijn heel divers: korte verhalen, herinneringen, brieven en gedichten. De een vrolijk van toon, de ander wat meer ernstig, maar passend bij deze tijd. De bundel bestaat uit bijdrages van bekende Nederlandse en Vlaamse schrijvers, zoals Ronald Giphart, Bas Heijne en Tom Lanoye. Denk je na de wandeling: dit smaakt naar meer. Reserveer het boek dan bij jouw Bibliotheek, want het is gewoon te leen.”

Download de route en het boekje
De route en het boekje met de QR-codes download je gratis op www.bibliotheekbernheze.nl. Er zijn routes voor Heesch, Heeswijk-Dinther en Nistelrode. De filmpjes met de voorleesverhalen blijven de hele winter beschikbaar.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.30424