Datum plaatsing: 04 januari 2021

Nistelrodese gilde heeft weer hoofdman


Nistelrodese gilde heeft weer hoofdman


Nistelrode (Bernheze): Vanwege het overlijden van Ruud van der Linde zat het Nistelrodese gilde Sint Antonius Abt Sint Catharina ruim een jaar zonder hoofdman. Door alle coronabeperkingen kon er geen verkiezing worden uitgeschreven. Zorgvuldig rekening houdend met de opgelegde veiligheidseisen van het kabinet is een algemene ledenvergadering gehouden. Paul Altorf werd daar gekozen tot hoofdman van het gilde.

Paul is vanaf 1992 lid van het gilde en heeft een indrukwekkende staat van dienst. Was 10 jaar Vice hoofdman en jarenlang Deken Rentmeester. Behaalde tweemaal de titel van Gildekoning binnen het gilde en verwierf de titel van Kringkoning bij de Hoge Schuts. Gildekampioen in 2011 en staat al 28 jaar ononderbroken zijn mannetje als tamboer. Actief in de diverse commissies en hij was in 2006 medeorganisator van het Europese Schutters Treffen in Bernheze. Voor zijn inzet aan het gildewezen werd Paul internationaal onderscheiden met een gouden medaille.

Paul is referendaris van de Nobele Orde van de Papegay voor Noord-Brabant. Onder leiding van hoofdman Paul stapt ons gilde energiek het nieuwe jaar in.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.11874