Datum plaatsing: 12 januari 2021

Jubilarissen Sint-Willebrordusgilde Heeswijk


Jubilarissen Sint-Willebrordusgilde Heeswijk


Heeswijk-Dinther (Bernheze): Vanwege de coronaregels zijn de jubilarissen dit jaar thuis verrast. Normaal onderscheidt het Sint-Willebrordusgilde haar leden tijdens de nieuwjaarsreceptie maar dat kon nu helaas niet doorgaan.

Er was begonnen in Oss waar lid Peter Bozelie voor zijn 25-jarig lidmaatschap onderscheiden werd. Peter is een prima schutter met het geweer en heeft in de onderlinge competitie al negen zilveren schilden gewonnen. Peter is een trouw schutter en is in die 25 jaar al bij veel schietwedstrijden aanwezig geweest.

Daarna ging men terug naar Heeswijk-Dinther waar Ad Schuurmans verrast werd. Ad is ook al 25 jaar lid en heeft in die jaren ook zijn beste beentje voorgezet in het jeu de boulesspel. In 2015 won hij met de jeu de boulesgroep nog een zilveren schild in Udenhout op een vrije gildendag. Ook heeft hij jaren met de kruisboog geschoten en haalde hij met veel plezier papier op voor het gilde.

Voor het laatste adres reed de stoet naar de Willebrordstraat om Gijs de Visser te verrassen. Gijs is inmiddels 40 jaar lid, waarvan 20 jaar in het bestuur gezeten te hebben. Hij is een prima kruisboogschutter en maakt bij gilde-evenementen veel mooie foto’s voor het gilde. Elk jaar maakt hij een mooie verjaardagskaart voor de jarige gildeleden met daarop foto’s van evenementen van het voorgaande jaar. Koning Maarten Gevers overhandigde de zilveren spelden op een rood kussen uit de kerkbank van het gilde aan de jubilarissen, spelden van 25 en 40 jaar.

Normaal worden alle onderscheidingen uitgereikt in de kerkbank in het gildehuis; daarom was er toch een kussen meegenomen uit die bank om op afstand de zilveren spelden te kunnen overhandigen. De bossen bloemen werden overhandigd door jeugdleden Floortje en Sjors Gevers.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.12358