Datum plaatsing: 12 januari 2021

Hart van Nistelrode in ere hersteld; woningen ‘Brouwplaats’ bijna allemaal vergeven


Hart van Nistelrode in ere hersteld; woningen ‘Brouwplaats’ bijna allemaal vergeven


Nistelrode (Bernheze): Het gapende gat in het centrum van Nistelrode is na ruim vijftien jaar eindelijk opgevuld. In december is op de locatie waar in 2005 partycentrum De Brouwershoeve afbrandde na blikseminslag, het project ‘Brouwplaats’ opgeleverd. Er is nog maar één woning te koop.

Dat zou volgens Bernheze Makelaars, dat verantwoordelijk was voor de verkoop van de koopwoningen, gaan om een penthouse. Bij het gehele project horen ook huurwoningen en een horecagelegenheid.

De Brouwershoeve brandde in 2005 af door blikseminslag en sindsdien lag het terrein braak, tot ongenoegen van onder andere de Bernhezer politiek.

Positief
De oplevering van het project Brouwplaats is volgens Bram Olijslagers van Bernheze Makelaars volgens planning verlopen. “We zijn heel tevreden en het is ook heel positief ontvangen. Het is allemaal prima gegaan, nu moeten we er alleen nog voor zorgen dat die ene woning verkocht wordt.”

Aanvankelijk zou er een feestelijke bijeenkomst worden georganiseerd voor toekomstige bewoners en betrokkenen van het langdurige traject, maar door corona is dat niet mogelijk.

door Martin van Hemert (D-tv)

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.30600