Datum plaatsing: 13 januari 2021

Bedrijven helpen horecabedrijven


Bedrijven helpen horecabedrijven


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Op initiatief van Koninklijke Horeca Nederland afdeling ’s-Hertogenbosch/Rosmalen (KHN) en de gemeente is er een speciale groep van Bossche bedrijven gevormd. Zij zijn bereid horecaondernemers die het moeilijk hebben in deze coronatijd gratis met advies bij te staan. Bijvoorbeeld op het gebied van bedrijfsvoering, (her)financiering, belastingen, fiscale en juridische zaken.

De aandacht richt zich vooral op horecaondernemers die vorig jaar zijn gestart. Zij komen niet in aanmerking voor landelijke regelingen. Zij kunnen bij hun aanvraag namelijk niet terugvallen op omzetgegevens uit het verleden.

Perspectief
Het doel is deze ondernemers een handelingsperspectief voor te houden via één of meer adviesgesprekken. Wethouder Jan Hoskam onderstreept deze unieke samenwerking: “Het is geweldig om te zien dat er bedrijven zijn in onze gemeente die deze groep horecaondernemers willen ondersteunen. Zij hebben specialisten in dienst die kunnen adviseren over zaken waar horecaondernemers logischerwijs geen of nauwelijks kennis van hebben. Het kan hen wellicht verder helpen zodat er weer zicht is op een toekomst.”

Gratis bijdrage
Verschillende bedrijven hebben spontaan hun medewerking toegezegd. Op het gebied van fiscaliteit en accountancy: BrandLoyalty, Baker Tilly, Van Thiel Belastingadvies, BDO Accountants & Belastingadviseurs en BFA-Advies. Voor juridisch advies de bedrijven: TEN Advocaten, BG Legal, Snijders Advocaten en Holla Advocaten. En op het gebied van financiering de Rabobank en de Bossche Investerings Maatschappij.

Aanmelden
De intake bij horecaondernemers verzorgt de regiomanager van KHN. Hij benadert proactief de bedrijven die in aanmerking komen voor deze aanpak. Dat zijn horecabedrijven die in 2020 zijn gestart en niet in aanmerking komen voor ondersteuning vanuit het Rijk. Deze bedrijven kunnen zich ook zelf aanmelden. Vanaf morgen kan dat door op deze pagina een formulier in te vullen. Vandaag kan dat door contact op te nemen via het algemene telefoonnummer van de gemeente (073) 615 51 55.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

zakelijk nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.17081