Datum plaatsing: 14 januari 2021

Politie op weg met extra onopvallende auto


Politie op weg met extra onopvallende auto


Rosmalen ('s Hertogenbosch): In het kader van "samen weten we meer" hebben we gisteren een extra onopvallende auto bemand met een collega van Basisteam Den Bosch en een collega van Verkeerspolitie Oost-Brabant Zo bundelen we gebiedskennis en verkeerskennis.
Tijdens de dienst hebben we gericht op de verkeersveiligheid binnen het werkgebied 's-Hertogenbosch. Zo hebben we diverse controles uitgevoerd op snelheid, handelaarskentekens, bromfietsen en drugs in het verkeer.

Een 18-jarige man werd betrapt terwijl met zijn auto de maximumsnelheid op de Hustenweg fors overschreed (na wettelijke correctie 40 km/u te hard). Hiervoor is een proces verbaal opegmaakt. Voor de snelheidsovertreding wordt het transactiebedrag bepaald door een Officier van Justitie. Naast de gewone kentekenplaten op zijn auto had hij nog een derde kentekenplaat met daarop de vermoedelijke uitleg van zijn hoge snelheid. (zie afbeelding).

Verder werd de bestuurder van een bromfiets verbaliseerd nadat hij door het rode verkeerslicht reed. Aangezien de bestuurder onder invloed leek te zijn van drugs werd een speekseltest afgenomen. Deze gaf aan dat de bestuurder mogelijk onder invloed reed van amfetamine. Een opvolgende bloedtest zal later uitwijzen of dit het geval was.

Ook werd er nog een autohandelaar gecontroleerd die een handelaarkenteken voerde. Uit onderzoek bleek dat deze handelaarsplaat op een onrechtmatige manier was gebruikt. Ook hiervoor is proces-verbaal opgemaakt. De overtreding zal tevens worden doorgegeven aan het RDW.

Naast deze overtredingen zagen wij ook dat gelukkig op veel punten goed ging in het verkeer. Samen maken we het veiliger op de weg.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

politie nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.23482