Datum plaatsing: 18 januari 2021

VVD Bernheze wil serieus kijken naar samenvoegingHeesch (Bernheze): Als het aan de VVD in Bernheze ligt, wordt er in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 eens goed gekeken naar het bestaansrecht van de gemeente Bernheze. Opsplitsing en/of samenvoeging is daarbij zeker een optie. 'Zoals het nu gaat, kan het niet langer'.

De partij reageert daarmee op de problemen waar de gemeente Bernheze mee kampt. Deze week bleek dat de werkdruk zo hoog is dat bouwplannen niet meer in behandeling worden genomen en ambtenaren op omvallen staan. "Personeel loopt weg uit het gemeentehuis en dat wordt opgevangen door tijdelijke krachten, of helemaal niet", aldus VVD-fractievoorzitter Jack van der Dussen.

"De gemeente heeft nu aangegeven de achterstanden de komende drie maanden weg te gaan werken, maar we moeten het nog maar zien", voegt hij toe. "Respect voor onze medewerkers, maar wat niet haalbaar is, is gewoon niet haalbaar. Met enkel goede wil, komen we er niet meer", schrijft raadslid Mark van de Ven. De problemen bij de gemeente zijn volgens de VVD zó groot dat men er bij de liberalen van overtuigd is dat Bernheze haar eigen boontjes niet meer kan doppen. Respect voor onze medewerkers, maar wat niet haalbaar is, is gewoon niet haalbaar

Samenvoegen met andere gemeenten, al dan niet opgesplitst, is volgens de partij de enige overgebleven optie om 'een stabiel bestuur en krachtige organisatie te behouden', zoals Van de Ven het omschrijft. Daarbij liggen er volgens Van der Dussen verschillende opties op tafel. "Moet Heesch bij Oss, Nistelrode bij de gemeente Maashorst of moet de héle gemeente die stap maken? Wij hebben nu nog geen voorkeur."Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.13814