Datum plaatsing: 20 januari 2021

Wat zijn de voordelen van een elektrische auto?


Wat zijn de voordelen van een elektrische auto?


's-Hertogenbosch (Regionaal): Een elektrische auto leasen is populair en veel ondernemers zien dan ook de voordelen hiervan in. Uiteraard is elektrisch leasen ook fiscaal interessant omdat de overheid elektrisch rijden financieel stimuleert. Ga je de overstap maken naar elektrisch rijden? Dan is een onafhankelijk vergelijk via debesteleasedeal.nl verstandig. Ze adviseren je over de mogelijkheden en welke leasevorm het beste bij je past. Kies je voor shortlease, operational lease of toch financial lease? Zo weet je zeker dat je een leasecontract tekent met de beste prijs én de beste voorwaarden.

De kans is groot dat je wel een fan zult worden van de elektrische auto. Naast dat de rijervaring fantastisch is, heeft het ook een aantal praktische voordelen. Hieronder gaan we daar verder op in.

Beter voor het milieu
Als je rijdt in een auto die volledig elektrisch is dan zullen er helemaal geen luchtverontreinigende stoffen uitgestoten worden, wat het milieu zonder twijfel ten goede komt. Bij de traditionele voertuigen is dit helaas nog niet het geval. Helemaal goed voor het milieu is de elektrische auto op het moment niet. Dit komt doordat de stroom die de publieke laadpalen gebruiken nog altijd opgewekt wordt uit fossiele brandstoffen, wat dus weer totaal niet milieuvriendelijk is. Mogelijk gaat dit in de toekomst veranderen wanneer er een stuk meer groene stroom beschikbaar is. Je eigen laadpaal kun je al wel voorzien van groene stroom, dit is bijvoorbeeld mogelijk met behulp van zonnepanelen. Hopelijk gaan deze panelen in de komende jaren ook ingezet worden om de publieke laadpalen te voorzien van groene energie.

Fiscaal aantrekkelijk
Daarnaast is het fiscaal gezien ook aantrekkelijk om een elektrische auto aan te schaffen, al gelden deze belastingvoordelen helaas niet allemaal meer in 2021. Deze voordelen werden eerder gebruikt om de aanschaf van een elektrische auto te stimuleren in ons land. Hierdoor hoefde je bijvoorbeeld geen aanschafbelasting te betalen, terwijl je ook profiteerde van een bijtelling van maar liefst 4 procent per jaar. Daarnaast hoefde je geen wegenbelasting te betalen over je elektrische auto. Voor de plug-in hybrides die per kilometer niet meer dan 50 gram CO2 uitstoten moest dit nog wel, al was het een halftarief dat je moest betalen. Dit is dus de helft van het tarief voor een normale auto. De plug-in hybrides zijn overigens auto’s die zowel een brandstofmotor als een elektromotor hebben.

Voordelig in gebruik
Een ander enorm voordeel van de elektrische auto is dat het een stuk voordeliger in gebruik is dan de traditionele voertuigen waar nog altijd veel mensen gebruik van maken. Dit komt met name doordat je bij een volledig elektrische auto helemaal niet meer naar het tankstation hoeft te gaan. Tanken is immers verleden tijd, al is dit niet het geval bij de plug-in hybrides. Hier moet zo nu en dan nog wel wat brandstof in worden gepompt. Het kost natuurlijk een stuk meer om een auto vol te tanken dan om een elektrische auto op te laden, laat dat wel duidelijk zijn. Hierdoor is een elektrische auto voordeliger in gebruik.

Minder onderhoud
De volledig elektrische auto heeft ook als pluspunt dat het weinig onderhoud nodig heeft. Dit komt onder andere doordat zo’n vierwieler weinig bewegende delen heeft, wat veel mensen niet weten. Dit zorgt er natuurlijk voor dat de delen minder snel zullen slijten, waardoor ze ook minder snel toe zijn aan vervanging ten opzichte van de reguliere wagens. De banden vormen hier trouwens wel degelijk een uitzondering op. Deze moeten bij een volledig elektrische auto over het algemeen juist sneller vervangen worden dan bij een normaal voertuig. Dit komt vooral door het zware gewicht van de groene vierwieler, wat er dus voor zal zorgen dat de banden in de meeste gevallen eerder vervangen moeten worden.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

zakelijk nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.16728