Datum plaatsing: 29 januari 2021

20 relschoppers gewaarschuwd's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): De trieste avond (25 januari) aan het begin van deze week, staat ons allemaal nog helder voor de geest. Politie en Openbaar Ministerie blijven bezig met opsporing, onderzoek en vervolging. Gemeente blijft hierin samen optrekken met deze veiligheidspartners.

Vrijdag 29 januari ontvangen 20 relschoppers een brief van burgemeester Mikkers. Zij krijgen deze omdat zij die maandagavond mee deden aan de ernstige ongeregeldheden, zo blijkt uit informatie van de politie. Doel van de brief is hen te waarschuwen en zo te voorkomen dat ze weer gaan rellen.

In de brief staat onder andere dat de ontvanger geen aanleiding mag geven tot ongeregeldheden. Bijvoorbeeld door deel te nemen aan een samenscholing of door uitdagend gedrag op een openbare plaats. Constateert politie of Stadstoezicht dat ze dit toch doen, dan kunnen ze een boete verwachten van 10.000 euro.

De brief krijgen de relschoppers ook al zijn ze in vrijheid gesteld. De ontvangers zijn nog steeds verdachte van de omschreven strafbare feiten. Het politieonderzoek loopt in deze dan ook nog.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

politie nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.23584