Datum plaatsing: 28 januari 2021

Koning spreekt na avondklokrellen met bewoners en ondernemers in Den Bosch's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Koning Willem-Alexander heeft vanmorgen een bezoek gebracht aan Den Bosch om te spreken met getroffenen van de avondklokrellen. Hij sprak volgens de Rijksvoorlichtingsdienst met winkeliers en omwonenden. Maandag werden talloze winkels geplunderd in Den Bosch, de politie verrichtte 52 aanhoudingen.

Het bezoek van de koning begon op het stadhuis, waar hij sprak met burgemeester Jack Mikkers en vertegenwoordigers van de politie en het Openbaar Ministerie. Daarna liep Willem-Alexander met de burgemeester door het Bossche stadscentrum. Daar praatten ze onder meer met ondernemers, Bosschenaren en wijkagenten.

Een van de winkels die de koning bezocht was de Primera van eigenaresse Maaike Neuféglise. Nadat haar winkel was geplunderd, werd er een crowdfundactie opgezet die al snel meer dan een ton opleverde. "Fijn dat we hier langs kunnen komen", zei de koning tegen Neuféglise. Hij noemde haar een symbool, "van de verschrikkingen, maar aan de andere kant ook van de kracht die van Den Bosch en Nederland uitgaat om u te ondersteunen".

Gisteren werd op sociale media al een boodschap van Willem-Alexander en Máxima verspreid. Daarin spraken zij hun dank uit aan de hulpverleners en agenten die betrokken waren bij het in toom houden van relschoppers in verschillende steden. Ze betoonden ook medeleven aan getroffen ondernemers.

Willem-Alexander had daarnaast een videogesprek met burgemeesters van andere gemeenten waar rellen hadden plaatsgevonden.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28763