Datum plaatsing: 29 januari 2021

Minister Grapperhaus bezoekt Graafsewijk's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Een dag na het bezoek van onze Koning aan de stads bracht demissionair minister van justitie Ferd Grapperhaus een bezoek aan de door rellen getroffen Graafsewijk in Den Bosch.

Grapperhaus ging in gesprek met buurtbewoners en getroffen ondernemers. Zo maakte hij onder meer een praatje met de eigenaar van cafetaria De IJsbeer aan de Graafseweg. De ruiten van deze zaak gingen aan diggelen toen relschoppers maandagavond door de straat trokken. Grapperhaus prees het cafetaria omdat ze zich zo taai houden.

"De rellen zijn schokkend", zei de minister. "We zijn corona aan het bestrijden en dan gaat één procent rellen. Deze gewelddadigheden zijn misdadig en schofterig, dit gaat er bij mij niet in. Corona is voor iedereen lastig en ik ben hier om dat met eigen ogen te zien."

De minister zei dat ze de schade gaan verhalen op de daders en reageerde vaak met 'sjongejonge' bij het aanhoren van de verhalen van getroffen ondernemers en ooggetuigen. Tijdens de rellen van maandag naar aanleiding van de invoering van de avondklok, werden in de binnenstad van Den Bosch ramen kapot geslagen, voertuigen vernield en winkels geplunderd.

Na het bezoek aan de Graafsewijk had de minister samen met burgemeester Mikkers een gesprek op het politiebureau in Den Bosch..Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29030