Datum plaatsing: 02 februari 2021

"De As Berlicum-Middelrode is meer dan een verbindingsweg"


"De As Berlicum-Middelrode is meer dan een verbindingsweg"


Berlicum (Sint-Michielsgestel): De doorgaande weg van Berlicum, door Middelrode naar het buitengebied is ongeveer 5 kilometer lang. Op en rondom deze weg spelen veel verschillende initiatieven in de openbare ruimte. Wethouder Eric van den Dungen: "Om niet steeds opnieuw alle keuzes te hoeven afwegen, hebben we nu voor het hele traject een ambitie opgesteld. Ons beeld voor de toekomst zou je kunnen zeggen. Past een idee binnen dat toekomstbeeld, dan kunnen we in gesprek." Het college heeft de ambitie onlangs vastgesteld.

Het is niet de bedoeling dat het hele traject ineens aangepakt wordt. "Daar is ook simpelweg niet genoeg geld voor," legt Van den Dungen uit. "Maar we hebben nu wel een houvast om het gesprek aan te gaan met initiatiefnemers."

De ambitie bestaat uit 7 themas:
-Robuuste bomen voor een duurzame structuur
-Verbondenheid met de omgeving
-Ruimte om te wandelen en fietsen
-Toekomstbestendig door meer ruimte voor groen en water
-Een goede ontsluiting van de dorpen
-Een eigen identiteit per wegdeel
-Beperken verkeersoverlast door passende inrichting

Uitwerking van de ambitie: korte en lange termijn
Het traject is verdeeld in 9 wegvakken. Per wegvak is beschreven wat de belangrijkste themas zijn en hoe dat eruit zou kunnen zien. Wethouder Van den Dungen: "Vervolgens gaan we in gesprek met bewoners. Hoe kunnen we het gat tussen nu en straks het beste dichten? Daar kijk ik naar uit, want samen kom je tot de beste oplossingen." Uit de gesprekken volgt een lijst met mogelijke maatregelen per wegvak, voor de korte en de lange termijn. Daarbij kijken we welke maatregelen we direct kunnen inplannen. Het wegdeel 'Raadhuisplein-Hoogstraat' wordt als eerste opgepakt. In het voorjaar starten de gesprekken hierover.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29243