Datum plaatsing: 01 februari 2021

Voor welke gordijnen moet ik gaan?


Voor welke gordijnen moet ik gaan?


's-Hertogenbosch (Regionaal): Een van de meest voorkomende raamdecoratie zijn gordijnen. Dit omdat deze vele voordelen hebben. Er zijn verschillende varianten van gordijnen. Zo heb je verduisterende gordijnen; deze zijn erg populair voor in de slaapkamer. De verduisterende gordijnen van ilumio verduisteren optimaal waardoor jij kunt genieten van een heerlijke nachtrust.

Dan zijn er de inbetween gordijnen, ook wel bekend als lichtdoorlatende gordijnen. Om je privacy te behouden is dit de ideale oplossing. Je kunt niet naar binnen of buiten kijken maar komt er toch genoeg licht binnen. Inbetween gordijnen zijn mooi en divers te combineren met andere raamdecoratie zoals een vouwgordijn of jaloezieŽn.

ilumio biedt hiernaast vitrage gordijnen aan. De vitrage gordijnen, ook wel glasgordijnen genoemd, filteren het felle zonlicht en de zonnestralen. Wel komt er genoeg daglicht binnen. Deze gordijnen zie je vaak in een wat lichtere kleur, zoals wit. Witte gordijnen geven je kamer een chique nette uitstraling.

Waarom moet je gaan voor gordijnen?
Gordijnen zijn niet alleen handig voor het beÔnvloeden van je lichtinval en privacy, ook hebben ze een isolerende rol. In de warme zomermaanden die brandende zon de kamer inÖ gordijnen kunnen warmte werend zijn en dus de warmte buiten houden. Ook zijn gordijnen geluid dempend, dit zorgt er voor dat je minder last hebt van wat er buiten allemaal gebeurd. Omdat gordijnen zo groot zijn verbeteren ze je akoestiek; grote en dikke gordijnen kunnen geluidsgolven opvangen.

Welke kleur past bij mij thuis?
Vaak is het maken van de keuze of je een verduisterend, inbetween of vitrage gordijn wilt niet zo ingewikkeld. Waar mensen meer moeite mee hebben is de kleur. Ga je voor een wat donkere kleur, zoals zwart of donkerblauw? Of toch liever een lichtere tint? Vooral zwart of een andere donkere kleur is vaak populair in de slaapkamer. In een woonkamer of op kantoor zie je meer lichte kleuren zoals wit. Gordijnen zijn ideaal te combineren. Zo kun je dus bijvoorbeeld een donker gekleurd rol- of vouwgordijn kiezen en een licht gekleurd gordijn.

Gordijnen voor op je slaapkamer
Wat voor raambekleding is nou handig voor in je slaapkamer? Het is belangrijk om deze ruimte makkelijk en goed te verduisteren. Daarom zijn de zwarte verduisterende gordijnen hier vaak populair. Ook hangen er vaak rolgordijnen om al de lichtinval buiten te houden. Vind je zwarte gordijnen nou te ongezellig staan? Kijk dan eens naar de combinatie van een verduisterend rolgordijn met een licht gekleurd gordijn zoals wit of grijs.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

zakelijk nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.16741