Datum plaatsing: 02 februari 2021

Virtueel schoolreisje leerlingen De Kleine Beer


Virtueel schoolreisje leerlingen De Kleine Beer


Berlicum (Sint-Michielsgestel): Leerlingen van basisschool De Kleine Beer maakten afgelopen week een project rond ‘Het heelal’. Ze maakten zelfs een virtueel schoolreisje naar het planetarium in Franeker.

Ook na de kerstvakantie bleven de basisscholen voorlopig nog gesloten voor regulier onderwijs. Dit betekent voor alle basisschoolleerlingen dat ze opnieuw thuisonderwijs krijgen. Op basisschool De Kleine Beer volgen alle kinderen thuisonderwijs via Microsoft Teams, waar ze wekelijks het lesrooster en weekopdrachten van hun leerkracht krijgen. Daarnaast zijn er dagelijks online instructies en zien de kinderen de leerkracht en elkaar. Afgelopen week had groep 5-6 les rondom het thema “Het heelal” zelfs een (online) uitstapje, waarbij ze naar Friesland gingen.

De klas ging afgelopen week aan de slag met een werkboekje over het heelal. In het lesprogramma waren verschillende activiteiten opgenomen, waarbij de kinderen les kregen aan de hand van dit thema. Elke dag waren er taal- en leesopdrachten uit dit werkboekje, zoals zelf een verhaal schrijven met gebruik van de geleerde informatie. In Teams konden de kinderen deze opdrachten online maken en zelfstandig inleveren. Ook bij Engels ging de les deze week over planeten en bij de muziekles hebben de kinderen muziek gecomponeerd, passend bij planeten, de zon of het heelal.

Om de ontdekking van het heelal compleet te maken, heeft de klas op donderdag zelfs een uitstapje gemaakt. Toen iedereen online was, stapte de hele klas in de (virtuele) bus en zijn ze vertrokken. De kinderen zagen een reis door Nederland, van Berlicum naar Franeker. Daar werd het Koninklijk Eise Eisinga Planetarium bezocht. De kinderen kregen een prachtige online tour en konden zo door het museum dwalen.
Tijdens dit uitstapje hebben de kinderen geleerd over topografie, rekenen met tijd en werken met schaalvergroting. “Dit is betekenisvol leren”, legt leerkracht Marieke uit. “Met activiteiten kinderen laten zien en ervaren waarom het zinvol is om bepaalde dingen te weten en te leren.”
De kinderen waren erg enthousiast over hun uitstapje en zoals bij een echt uitstapje mochten de kinderen een snoepje meenemen voor tijdens de terugreis!Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29646