Datum plaatsing: 02 februari 2021

Magazine 75 jaar scouting Petrus Donders


Magazine 75 jaar scouting Petrus Donders


Gestel (Sint-Michielsgestel): Heemkundevereniging Heerlijkheid Herlaar uit Sint Michielsgestel heeft een speciale uitgave van Den Heertgang gepubliceerd, helemaal in het teken van scouting Petrus Donders. In een 48 pagina’s tellend ‘full colour’ magazine wordt niet alleen de historie van scouting belicht, maar vooral de persoonlijke verhalen en gebruiken van de nog immer actieve Gestelse vereniging.

Met medewerking van leden en oud-leden zijn verhalen, foto’s en dia’s verzameld en uitgezocht. En naast de hilarische anekdotes en dierbare herinneringen die dat opleverde, werden ook oude vriendschappen weer nieuw leven ingeblazen. Het eerste exemplaar van het magazine is onlangs door de voorzitter overhandigd aan erelid Hans van Lamoen.
Op de vele foto’s die in Den Heertgang bevat, staan veel bekende gezichten uit de jubilerende jeugdvereniging. En omdat de vereniging midden in de maatschappij staat, zullen vele Gestelnaren mensen herkennen; zichzelf, een vriend, buurjongen of een broer of zus. Als oud-lid zijn de verhalen ook een feest van herkenning, maar geven voor niet- scouts een mooie inkijk in de keuken van scouting.
Scouting is de initiatiefnemers, schrijvers, verhalenvertellers en onderzoekers die meegewerkt hebben aan deze speciale editie zeer dankbaar en is blij dat hiermee een openbare kijk in hun scoutingcultuur gegeven wordt.
Ondanks het feit dat de Covid-periode zijn weerslag heeft op de vereniging, biedt die ook nieuwe kansen. Digitaal draaien met de jeugdleden, thuisopdrachten, individuele speurtochten, noem maar op. Dit houdt een jeugdvereniging van 75 jaar oud jong; scouting Petrus Donders, traditie met toekomst.
Deze uitgave van Den Heertgang is binnenkort verkrijgbaar bij de Readshop in Sint Michielsgestel en via magazine@scoutingpetrusdonders.nl.

Op de foto staat Hans van Lamoen, die een speciaal fotoboekje ontvangt uit handen van voorzitter Matthijs de Laat. Dit fotoboek is gemaakt naar aanleiding van het samenstellen van Den HeertgangUw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29835