Datum plaatsing: 02 februari 2021

Wie ontvangt het KrabberKleinood 2021?


Wie ontvangt het KrabberKleinood 2021?


Den Dungen (Sint-Michielsgestel): Ook al zijn er nu veel Krabberdonkse Carnavalsactiviteiten afgelast, toch zijn er Krabbers en Krabberinnen die achter de schermen een grote bijdrage leveren of geleverd hebben aan het feest der feesten.

Ieder jaar wordt, tijdens het Krabberdonks Open Bloes Festival, het KrabberKleinood uitgereikt. Al vanaf 2005 draagt c.v. Krabberoetels zorg voor de organisatie. Het KrabberKleinood is met recht een kleinood te noemen. Geborduurde Carnvalsmaskers aangebracht op een houten ondergrond is op zich al bijzonder. Dat de draaginstructie, die ontvangers gelijktijdig ontvangen bij de uitreiking, voorschrijft dat het KrabberKleinood alleen op Carnavalsmaandag gedragen mag worden door de trotse bezitters maakt het nog specialer. Dit is ook wat het KrabberKleinood wil uitdragen: Ontvangers zijn speciaal maar treden bijna nooit op de voorgrond.
Normaal wordt in de KrabberKoerant een oproep gedaan om kandidaten te nomineren. Omdat de KrabberKoerant dit jaar pas ťťn week voor carnaval verschijnt is de tijd te kort om alles in goede banen te leiden. Daarom doet c.v. Krabberoetels bij deze een oproep aan allen om kandidaten te nomineren. Dat mag een individu zijn maar ook een groep personen die zich belangeloos, achter de schermen, in zetten voor het Krabberdonks Carnaval. Heb je iemand of een groep in gedachten die deze speciale waardering van Krabberdonk verdient, laat het dan even weten.
Nominaties met korte motivatie kunnen tot 30 januari 2021 doorgegeven worden aan Wim Pijnenburg. (waam.pijnenburg@gmail.com).
Om bekende reden zal de uitreiking niet tijdens het KOBF plaats kunnen vinden. In overleg met de Koepel heeft c.v. Krabberoetels een corona-proof uitreiking in voorbereiding.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14712