Datum plaatsing: 03 februari 2021

Reconstructie Kruishoekstraat en rotonde Cereslaan Heesch begonnen


Reconstructie Kruishoekstraat en rotonde Cereslaan Heesch begonnen


Heesch (Bernheze): De gemeente bernheze gaat de rotonde Cereslaan en een gedeelte van de Kruishoekstraat opnieuw inrichten. Ze doet dit omdat de komende jaren de nieuwe woonwijk De Erven aangelegd wordt. Het extra verkeer vanuit deze woonwijk vraagt om een aanpassing van de huidige situatie om verkeersopstoppingen, sluipverkeer en onveilige situaties te voorkomen. De gemeente heeft samen met aanwonenden, bedrijven en belangenorganisaties een ontwerp gemaakt voor de nieuwe inrichting van de Kruishoekstraat en de rotonde Cereslaan.

Turborotonde
Er komt een nieuwe rotonde en een nieuwe weg tussen de rotonde en de kruising Beemdstraat-Kruishoekstraat. De nieuwe rotonde wordt een turborotonde. Dat is een rotonde met meerdere rijstroken. De bestaande Kruishoekstraat tussen de Beemdstraat en de Bosschebaan wordt opgebroken. De werkzaamheden worden daarvoor in fases uitgevoerd.
Wanneer de nieuwe turborotonde wordt gerealiseerd wordt het verkeer omgeleid via een tijdelijke wegen voor auto- en fietsverkeer moet rond 16 maart afgerond zijn. Tegelijk wordt ook de nieuwe Kruishoekstraat en de riolering ter plaatse van de kruising Beemdstraat-Kruishoekstraat aangelegd.
Vanaf 17 maart wordt beginnen met de turborotonde en aanpassingen Cereslaan. Die moet op 14 mei klaar zijn waarna de Bosschebaan ten westen van de rotonde wordt aangepakt en vervolgens ten oosten van de rotonde. Van 12 juli t/m 23 juli wordt het project afgesloten met de aanleg van een fietspad aan de noordoostzijde van de nieuwe turbo rotonde


De werkzaamheden worden uitgevoerd door de firma Gebroeders Van Venrooij. De uitvoerder op het werk is Henk van den Braak, telefoon 024-678 22 22, e-mail info@vanvenrooij.nl. De contactpersonen bij de gemeente zijn Mark van der Leest, projectleider en Jos Arts, toezichthouder, telefoon 0412-45 88 88, e-mail gemeente@bernheze.org.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28354