Datum plaatsing: 03 februari 2021

Gwendy Jacobs van burger – naar raadslid van Lokaal


Gwendy Jacobs van burger – naar raadslid van Lokaal


Heeswijk-Dinther (Bernheze): Afgelopen raadsvergadering stond burgemeester Marieke Moorman op een warme en betrokken wijze stil bij het overlijden van John v.d. Akker. John was een waardevol en betrouwbaar raadslid namens onze politieke partij Lokaal. Eigenlijk wil je niet denken aan de procedures die hierna automatisch in werking worden gezet: dat er een nieuw raadslid voor onze partij gezocht moest worden. Er was immers per direct een vacature ontstaan, maar het is ook heel belangrijk dat er een goede opvolger moet komen. Raadsleden worden gekozen door de inwoners en nu was het de taak van de voorzitter van het stembureau om de zogenaamde tussentijdse procedure op te vullen vanuit de verkiezingslijst.

Als Lokaal zijn we oprecht blij dat Gwendy Jacobs volmondig ‘ja’ zei op de vraag of ze John op wilde volgen. Ook al was zij eerst opvolgende op de kandidatenlijst, het is toch niet vanzelfsprekend dat ze het ook doet! Gwendy is voorgedragen aan de raad. Nu is de gemeenteraad aan het onderzoeken ze voldoet aan de vereisten voor het lidmaatschap van de gemeenteraad en als lid kan worden toegelaten, want raadslid word je niet zomaar! Maar als burgerlid is zij ook al door de ‘ambtelijke molen’ gegaan, dus wij hebben er vertrouwen in dat dit geen probleem zal worden.

Maatschappelijk en sociaal betrokken
Gwendy is na haar HBO SPH gaan werken in de jeugdzorg. De laatste 14 jaar daarvan bij Het Venster in Eindhoven, waar ze ouders en jeugd begeleidde in complexe situaties. Sinds maart 2019 werkt ze als medewerker toegang en regie bij de gemeente ‘s-Hertogenbosch. Hier doet ze onderzoek in gezinnen met complexe problematiek. Ze verzorgt toegang en houdt toezicht over zaken waar veiligheid in het geding is en/of meerdere zorgaanbieders betrokken zijn. Bij hele complexe situaties neemt ze de regie (tijdelijk) over. Haar hart voor de samenleving klopt gedreven. Gwendy, woont met haar man en twee kinderen, van 6 en 8 jaar, in Heeswijk-Dinther. Ze is vanaf 2015 politiek actief en vanaf die periode ook direct burgerlid van Lokaal, wat voor haar een leerzame ervaring biedt als nieuw raadslid.

Raadslid
Zodra alles is goedgekeurd en Gwendy geďnstalleerd is als raadslid zal ze vanzelfsprekend met een brede en geďnteresseerde blik naar de vele verschillende terreinen in het raadswerk kijken. Zij zal met haar persoonlijkheid en met haar inhoudelijke kennis een waardevol raadslid zijn. Samen met haar collega’s zal zij het beleid van Bernheze mede vorm gaan geven. Zij heeft zichzelf ten doel gesteld de toegang tot zorg en hulp voor burgers niet alleen toegankelijker maken, maar ook gemakkelijker vindbaar.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.12957