Datum plaatsing: 04 februari 2021

Wethouder Peter van Boekel legt functie neer


Wethouder Peter van Boekel legt functie neer


Heesch (Bernheze): Wethouder Peter van Boekel heeft bekend gemaakt dat hij per direct zijn taken als wethouder neerlegt. Van Boekel legt in een persoonlijke verklaring uit waarom hij dit besluit genomen heeft.

“Het besluit om mijn taken neer te leggen valt mij zwaar. Ik merk dat ik de energie niet meer heb om mijn termijn vol te maken. Voor mijn eigen welzijn en gezondheid moet ik een stap terug zetten. Ik heb mij altijd volledig ingezet voor de taken waarvoor ik bestuurlijk verantwoordelijk ben. Ik voel me enorm betrokken bij onze gemeente en ervaar dagelijks hoe belangrijk het is om alle energie in te zetten om het beste te doen voor onze gemeente.

Wat me erg raakt en mede heeft geleid tot mijn besluit, is de toenemende verharding in het debat en beeldvorming. Ik ben positief ingesteld en ga steeds uit van het goede van de mens. Zo zit ik in elkaar, zo werk ik en zo wil ik werken. Waarden die ik belangrijk vind – respect, zorgvuldigheid en samenwerken – lijken onder druk te staan.

Ik zie dat politiek steeds persoonlijker wordt gemaakt. Zaken die niet goed gaan, hoe klein ook, worden uitvergroot. Ik merk dat ik het steeds lastiger vind om dat te relativeren. Er is naar mijn idee te weinig aandacht voor zaken die wel goed gaan. En die zijn er zeker wel. Er is de afgelopen jaren veel tot stand gebracht en daar kijk ik met gepaste trots op terug.”

Hart voor Bernheze
Van Boekel was zeven jaar als wethouder onder meer verantwoordelijk voor volkshuisvesting en ruimtelijke ontwikkeling. Daarvoor zat hij twaalf jaar in de gemeenteraad, acht jaar als fractievoorzitter van CDA Bernheze. Van Boekel: “Ik heb me twintig jaar met hart en ziel ingezet voor de gemeentepolitiek en het bestuur van Bernheze. Een bijzondere en intensieve periode waarin we als gemeenschap veel hebben meegemaakt en waarin er veel tot stand is gebracht. Ik kijk ook met veel plezier en voldoening terug op de afgelopen jaren, met veel mooie momenten en contacten binnen en buiten Bernheze. Ik ben iemand die houd van samen bouwen aan de toekomst van Bernheze. Dat heb ik met veel mensen kunnen doen.

Na al die jaren Bernheze op één te hebben gezet, kies ik er nu voor om meer tijd voor mezelf en familie te maken. Ik ben niet weg uit Bernheze en blijf me maatschappelijk inzetten. Via het CDA en wellicht andere vrijwilligersfuncties. Ik doe dat al mijn leven lang en blijf dat graag doen.”

Burgemeester Moorman betreurt vertrek
Burgemeester Moorman betreurt het vertrek van wethouder Van Boekel zeer: ‘Bernheze verliest een hardwerkende wethouder met een grote betrokkenheid bij de gemeente. Dankzij zijn inzet zijn in Bernheze 800 huizen gebouwd of in aanbouw en liggen plannen klaar voor nog eens 400 woningen. En in het buitengebied zijn vele agrariërs geholpen met omschakelen of stoppen van hun bedrijf.’

Het wethouderschap is volgens burgemeester Moorman een veeleisende functie. Het aantal wethouders dat voortijdig stopt is hoger dan ooit, zo wijst een recent wethoudersonderzoek in opdracht van Binnenlands Bestuur uit. Moorman heeft waardering voor de manier waarop wethouder Van Boekel zijn functie heeft vervuld: ‘Hij streed met open vizier, vanuit optimisme en collegialiteit. We zijn hem dankbaar voor zijn tomeloze inzet en prettige samenwerking.’

Het CDA Bernheze gaat op zoek naar een opvolger. Tot die tijd nemen de andere wethouders de taken van Van Boekel waar.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14993