Datum plaatsing: 05 februari 2021

De Bossche Zomer 2021


De Bossche Zomer 2021


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Van 1 juli tot en met 5 september 2021 vindt in ’s-Hertogenbosch de tweede editie van De Bossche Zomer plaats. Voortbordurend op het succes van afgelopen zomer, maakt De Bossche Zomer ook deze zomer bijzondere ontmoetingen mogelijk voor bewoners, bedrijven en andere initiatieven. Van culturele en sportieve activiteiten, historische plekken, Bourgondische cafés, restaurants en terrassen, verrassende winkels tot adembenemende natuur. Het college legt dit voorstel over de Bossche Zomer 2021 voor aan de gemeenteraad. Die neemt er 9 maart een besluit over.

Wethouder Mike van der Geld: “We willen er samen weer een mooie en veilige Bossche Zomer van maken. Deze Bossche Zomer geeft ons ruimte en perspectief. Ruimte aan ondernemers om deze zomer ontmoeting mogelijk te maken. Op een veilige manier, binnen de geldende RIVM-regels. Daarbij verliezen we beproefde succesvolle nieuwe ideeën niet uit het oog, maar gaan we ook op zoek naar nieuwe creatieve mogelijkheden.”

Samen met allerlei andere partijen willen we een gevarieerd programma met aandacht voor diversiteit en inclusiviteit neerzetten. Dit doen we door te spreiden door de hele gemeente en het ruimer opzetten van activiteiten. Door het organiseren van de Bossche Zomer van 2021 bieden wij ruimte voor zowel kleine als grote evenementen.

Kwaliteit en snel handelen
Tijdens De Bossche Zomer 2021 wil het college nog meer nadruk leggen op de kwaliteit van de initiatieven, de snelheid en afhandeling van aanvragen en de promotie van ’s-Hertogenbosch. Ook gaan we ook nu weer werken met een snelloket. Met deze editie van de Bossche Zomer willen we een definitieve fundament leggen voor de komende jaren.

Het college kent daarom een subsidie toe van 300.000 euro aan De Bossche Zomer organisatie. Daarnaast maken we 150.000 euro vrij in onze organisatie voor ondersteuning aan sociaal-maatschappelijke initiatieven.

Meer terrasruimte
Het college heeft ook ingestemd met het beschikbaar stellen van openbare ruimte voor extra terrasruime. Het college wil hiermee de stad ruimte geven. Als de horeca weer open mag, is dat mogelijk tot en met 31 oktober 2021 (maar niet eerder dan 15 maart).

Dit vinden we nodig om de horeca, in deze toch al zware tijd, extra verdienmogelijkheden te geven. Het helpt ook om de hele gemeente weer tot leven te brengen en ’s-Hertogenbosch weer die stad van ontmoeting te laten zijn. Met horeca wordt ook het winkelen en het bezoeken van culturele activiteiten weer leuker.

Niet overal is extra ruimte mogelijk. De ondernemers vragen we om de handen in een te slaan en samen te werken. De aanvraagprocedure is gestart en de horecaondernemers zijn hierover geïnformeerd.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.31764