Datum plaatsing: 11 februari 2021

21 huurwoningen De Erven Heesch opgeleverd


21 huurwoningen De Erven Heesch opgeleverd


Heesch (Bernheze): Vandaag ontvingen de bewoners van de nieuwe huurwoningen in De Erven in Heesch de sleutel van hun woning. Daarmee is de eerste fase van het nieuwbouwproject van BrabantWonen opgeleverd en heeft Heesch er 21 betaalbare huurwoningen bij.

Bouwbedrijf Gebroeders Van Herpen bouwde de 21 eengezinswoningen. De gevels verschillen, maar van binnen zijn de woningen identiek. Met drie slaapkamers en een zolder hebben ze een woonoppervlakte van zon 100 m2 en een tuin van ongeveer 80 m2. De ruime eengezinswoningen zijn energiezuinig, betaalbaar en geschikt voor gezinnen, alleenstaanden en stellen van alle leeftijden.

Energiezuinig en betaalbaar
De woningen staan aan Van de Ven-erf en Ploegmakers-erf in de nieuwbouwwijk De Erven, aan de westkant van Heesch. De woningen zijn Nul-op-de-Meter-woningen en zeer energiezuinig. Op het dak liggen zonnepanelen die schone energie opwekken voor eigen gebruik. Daarnaast zorgen energiezuinige installaties zoals een warmtepomp voor de verwarming van de woning en het warme water. Doordat de woning energiezuinig is, blijven de woonlasten voor de bewoners betaalbaar en dragen we bij aan een duurzame wereld.

Vraag naar huurwoningen
Er is veel vraag naar betaalbare huurwoningen in Heesch. Daarom spraken gemeente Bernheze en BrabantWonen af om dit jaar 61 huurwoningen te bouwen. Deze afspraak maakt deel uit van de prestatieafspraken om nog voor 2021 zon 100 huurwoningen te bouwen in Heesch. BrabantWonen bouwt dit jaar in De Erven nog 40 energiezuinige huurwoningen. Deze woningen leveren we verspreid op. De eerste oplevering staat gepland halverwege 2021. Daarnaast bereidt BrabantWonen samen met Van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling plannen voor om nog meer huurwoningen te bouwen in Heesch. Het gaat om een mix van reguliere en levensloopbestendige huurwoningen.

Interesse?
Heeft u interesse in de 40 sociale huurwoningen die nu gebouwd worden? Lees meer op www.brabantwonen.nl/de-erven. Reageren kan alleen als u ingeschreven staat als woningzoekende bij WoonService Regionaal. Schrijf u dus nu meteen in via www.woonserviceregionaal.nl.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.31478