Datum plaatsing: 11 februari 2021

Beschilderde ‘relpanelen’ als tafels verkocht


Beschilderde ‘relpanelen’ als tafels verkocht


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Bossche partijen werken samen voor het goede doel en maken de cirkel rond in de LOCKUP-tafel ’s-Hertogenbosch. Van de straatkunst door de kunstenaars van Kings Of Colors worden tafels van Buro Kade gemaakt bij SPARK Maker Zone om te veilen op veilingsite www.Allerallereerste.nl.

De Bossche partijen slaan de handen ineen om een waardevol vervolg te geven aan wat startte met een desastreuze avond. Eerst werden de panelen, waarmee getroffen ondernemers hun gehavende etalages dichttimmerde, beschilderd. Daarna kwam Buro Kade met het idee de panelen een tweede leven te geven. Samen met SPARK Maker Zone worden de panelen verwerkt tot tafels en aangeboden aan de AllerAllerEerste-veiling voor het goede doel.

Herinneringen opgesloten
De opbrengst van de geveilde tafels komt volledig ten goede aan het herstelfonds voor getroffen ondernemers. Ivo van den Thillart, stadmaker en architect bij Buro Kade: “De werken van de straatkunstenaars krijgen een nieuw en waardevol leven. We voorkomen dat het later afval wordt én laten we zien dat je met samenwerken grote impact kunt hebben. De herinneringen aan de rellen rondom de lockdown en de avondklok worden zo ‘opgesloten’ in de LOCKUP-tafel”.

De cirkel is rond
“Natuurlijk werken wij graag mee”, zegt Cassandra Vugts van SPARK Makerzone. “Ideeën en initiatieven van makers waarmee wij onzekennis en kunde in kunnen zetten, dat is precies waar we voor zijn.’ Jan-Henk van Ieperen, Kings Of Colors: ‘We zijn hartstikke blij dat de panelen en de verhalen die erop verbeeld zijn verder leven in een tafel, die straks gewoon gebruikt kan worden.” “Super”, sluit initiatiefnemer van de AllerAllerEerste Jaap Klink aan. “Deze netwerkactie, de cirkel is rond!”Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.30336