Datum plaatsing: 12 februari 2021

Carnaval vier je thuis en in je eigen huishouden


Carnaval vier je thuis en in je eigen huishouden


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Carnaval komt steeds dichterbij, en het risico van het coronavirus is nog alom aanwezig. We weten allemaal dat carnaval zoals we dat andere jaren kenden, dit jaar niet zo gevierd kan worden. Daar is een streep doorheen gegaan. Alles met als doel het coronavirus eronder te krijgen.

Toch zijn er best wat mogelijkheden om het online te vieren. Informeer hierover bij je carnavalsvereniging. Ook de lokale omroepen DTV Den Bosch en ROS zenden iedere dag iets uit over carnaval.

Maar bovenal: Neem je verantwoordelijkheid. Denk aan de risico’s van het coronavirus en de maatregelen die we kennen. Vier het thuis, in je eigen huishouden. Houd je aan de avondklok en hygiënemaatregelen. En ontvang niet meer dan 1 persoon per dag.

Deze boodschap delen ook de Oeteldonksche Club en Koninklijke Horeca Nederland afdeling ’s-Hertogenbosch: ”Kom niet naar de binnenstad, want er is niets te doen. Op deze manier helpen we elkaar het best: ondernemers, inwoners en de zorg. Volg de coronamaatregelen, zodat we hopelijk volgend jaar weer echt met zijn allen voluit carnaval kunnen vieren, te beginnen met 11-11.”

Alcoholverbod
Er geldt een alcoholverbod in de binnenstad. Voor de periode van carnaval is die ook van kracht in de dorpskernen Empel, Nuland, Rosmalen en Vinkel. Het bij je dragen van alcoholische drank, geopend of ongeopend, direct voor consumptie ter plaatse is verboden. Je mag in het openbaar dus geen alcohol drinken. Ondernemers mogen wel alcohol verkopen, maar dan alleen om thuis te openen en gebruiken.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14711