Datum plaatsing: 24 november 2021 - Laatst gewijzigd: 25-11-2021 16:39:34

Hebben je kids last van verveling? Maak deze 3D print onderdelen voor ze!


Hebben je kids last van verveling? Maak deze 3D print onderdelen voor ze!


's-Hertogenbosch (Regionaal): Door het coronavirus is er op het moment natuurlijk niet echt veel te doen voor kinderen, al geldt dit ook voor volwassenen. We moeten immers zoveel mogelijk thuis blijven. De kans is daardoor groot dat je kids last hebben van verveling, vooral in het weekend of in de vakantie. Ze hoeven dan natuurlijk niet naar school, wat normaal gesproken nog voor genoeg afleiding kan zorgen. Dit is tevens mogelijk met behulp van 3D print onderdelen. Er zijn op het internet namelijk allerlei leuke ontwerpen te vinden voor kinderen die gemaakt kunnen worden door een 3D print service.

Speelgoedsoldaatjes
Echte soldaten heb je natuurlijk liever niet in je huis, maar de speelgoedsoldaatjes zijn zeker wel welkom. Vroeger speelden mensen hier ontzettend veel mee, maar dat valt inmiddels best mee. Toch zijn er nog genoeg kinderen die fan zijn van deze soldaatjes. Het leuke is dat je ze ook zeker kunt maken met een 3D printer. Dit ontwerp van mal_dog bestaat uit vier speelgoedsoldaatjes, al kun je de collectie natuurlijk uitbreiden. Zo kun je dus echt op missie gaan met je soldaten. Dit speelgoed moet trouwens wel 3D geprint worden met supports. PLA kan het beste gebruikt worden als materiaal.

Rubiks kubus
Veel mensen krijgen het niet voor elkaar om een Rubiks kubus op te lossen. Misschien zul je wat meer succes hebben als je dit doet met een 3D print exemplaar, wat ook zeker leuk is voor je kinderen. Ze kunnen zomaar uren besteden aan het oplossen van de kubus. Dit ontwerp heeft kleine puntjes op alle delen. Dit zal zorgen voor meer grip waardoor het draaien van de componenten van de kubus makkelijker is. Lukt het je kind niet om de Rubiks kubus op te lossen? Online kun je tips vinden. JJPowelly heeft het ontworpen en geplaatst op Pinshape.

Optimus Prime
Nog altijd spelen veel kinderen met speelgoed van de Transformers. Optimus Prime is daar natuurlijk een voorbeeld van, wat je kunt laten 3D printen. Je kinderen kunnen er dan mee spelen om Cybertron te verdedigen tegen de kwaadaardige Decepticons. Dit ontwerp van DaBombDiggity kan bovendien getransformeerd worden. Zo kan Optimus dus ook echt de truck worden, maar je kunt van hem ook een staande robot maken. Desondanks is het alsnog geprint in één deel zonder supports. Je kunt het bestand downloaden via de site van Thingiverse.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15479